Lihula tulistaja Mikk Tarraste võttis endalt vanglas elu (1)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Mikk Tarraste annab sünmduskohal uurijatele ütlusi.
Mikk Tarraste annab sünmduskohal uurijatele ütlusi. Foto: PPA

Läänemaal Lihulas kaks inimest tapnud eluaegne vang Mikk Tarraste tegi vanglas enesetapu.

Justiitsministeeriumi pressiesindaja Liis Lumiste ütles Postimehele, et Tarraste võttis vanglas endalt elu, aga tema sõnul ei saa praegu selle kohta täpsemaid kommentaare anda, kuna tema surma uurimine käib.

Tarraste kandis Tallinna vanglas eluaegset vanglakaristust.

Toona 32-aastane Mikk Tarraste põhjustas 6. juunil 2020 oma autoga Lihula lähistel asuvas tanklas liiklusõnnetuse, riivates autosid ja sõites vastu tankla seina. Seejärel põgenes ta sündmuskohalt. Tarraste tulistas talle järgnenud mootorratturit ja kaht sõiduautot, milles oli kokku üheksa inimest. Mootorrattur hukkus, üks autodest sai tabamuse, kuid viga seal keegi ei saanud.

Seejärel hakkas Tarraste liikuma mööda Tuudi-Raudtee teed jalgsi oma kodutalu suunas ning tulistas korduvalt teel vastu sõitnud Žigulid. Auto roolis olnud mees sai viga, kaks tagaistmel olnud last eluohtlikke vigastusi. Kõrvalistuja kohal istunud naine hukkus. Süüdistatav jätkas tulistamist ka sündmuskohale saabunud kiirabi, peatunud Žiguli ja selle juurde saabunud lähedaste ja politseinike suunas.

Seejärel liikus Tarraste jalgsi ligi neli kilomeetrit mööda Tuudi-Raudtee teed kuni Tuudi raudteejaama hooneni. Seal avas ta tule hoone lähedale saabunud politseinike suunas ning riivas lasuga ühe politseiniku kiivrit.

Pärast tunde kestnud tulevahetust pani Tarraste relvad maha ja andis end politseinike kätte. Tal tuvastati pärast kinnipidamist alkoholi ja rahustite tarvitamisest tingitud joove.

Kasutatud relvad kuulusid Tarrastele seaduslikult. Kriminaalmenetluse käigus leiti aga nii tema suvekodust kui elukohast Tallinnas ebaseaduslikku laskemoona.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles