Üraskid hävitasid Mulgimaa loodusime

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
23 meetri kõrguse puu kolmest harust seisab püsti veel ainult üks, mis on poolik ja kuivanud. Enam ei ole võimalik seda puud kaitsta. 
23 meetri kõrguse puu kolmest harust seisab püsti veel ainult üks, mis on poolik ja kuivanud. Enam ei ole võimalik seda puud kaitsta. Foto: Elmo Riig

Haruldane 13-haruline Mägiste lühterkuusk lebab juba teist aastat oma kasvukoha lähedal pikali maas. Keskkonnakaitsjad on nüüd hakanud ette valmistama dokumente, et puu looduskaitse alt välja arvata, sest kaitsta pole enam midagi. Ekspertide hinnangul hävitasid kuuse üraskid.

Keskkonnaameti looduskaitse planeerimise osakonna vanemspetsialist Meelis Suurkask käis tänavu märtsi keskel kaitsealuse kuuse juures ning veendus, et see on üsna maa lähedalt pikali murdunud, tegi olukorrast foto, mille alusel algatati juriidiline protsess. Nüüd küsib keskkonnaamet Mulgi vallalt võimalust, et võtta puu kaitse alt välja seaduses nõutava koosolekuta. Kolmest tüvest on väikseim küll veel püsti, kuid seegi on üraskite rünnaku tagajärjel kuivanud ja midagi kaitsmisväärset puujäänuste juures ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles