Naudi suve mõnusas rannarestos!

Copy
Foto: Shutterstock

Parim aeg veeda maa mere piiril

Elus on sündmusi ja olukordi kui kõige suurem väärtus on privaatsus. Kolmest küljest merega piiratud restoranis Veer on aega veetnud nii presidendid kui ka suurte rahvusvaheliste organisatsioonide esindajad.

Rahulik ja privaatne asukoht merekaldal on just see, mida linnamelust eemale ihkav inimene otsib. Lisaks merevaatele ja päikeseloojangule, mida kindlasti kasvõi korra oma silmaga nägema peab, on restoran Veer koht kuhu saab tulla nii mööda maad, kui mööda merd või lausa lennates.

Paljudele on Jõelähtme vallas Koljunuki sadamas asuv restoran Veer ehk veel avastamata pärl, kuid 30 minutiline autosõit Tallinna kesklinnast on seda igati väärt - siin on suurepärane vaade päikeseloojangule ja imeline merevaade maja kolmest küljest.

See klaasseintega restoran on sobilik paik romantiliseks olemiseks ja päikeseloojangu nautimiseks. Teenindus, muide, on selles söögikohas vahetu ja siiras, viisakas, aga mitte liiga ametlik. Lisaks söögile pööratakse siin erilist tähelepanu ka kokteilidele – tasub kindlasti mõnda mekkida.

Kui sa soovid aga oma veidi suurema seltskonnaga teistest eraldatuna aega nautida, on samas hoones ka eraldiasetsev peo- ja saunaruum, mille terrasilt viib trepp otse merre. Õhtuhämaruses saab seal nautida kamina tuld ja päikeseloojangut, korraga või kordamööda – kuidas soovite.

Miljoni dollari vaade merele avaneb aga sama hoone kõige kõrgemast ruumist, sigaritoast, mille interjöör soliidselt tumedates toonides ja kus kuni kümme härrasmeest ennast hästi tunneb.

Kui aga plaan Tallinna lähistel pisut pikemalt ringi vaadata, saab selles mereäärses majas kõrgemal korrusel toa võtta ja peale päevast ringisõitmist mõnusalt lõõgastuda. Ikka privaatselt.

Ema ja tütar ootavad teid külla. Kus lõppeb terrass, seal algab liivarand

Kui ema ja tütar, Tiina ja Maria, avasid neli aastat tagasi imelises Vääna-Jõesuu liivarannas Jõesuu Lounge, mis on ümbritsetud männimetsast, viisid nad ellu oma kauaaegse unistuse päris oma toidukohast.

Kahe peale kokku on neil toitlustuses ja hotellinduses kogemust üle 30 aasta, seda nii Ameerikast kui ka kodusest Eestist, nii et selles, Tallinnast kõigest 18 km kaugusel asuvas Lounges on teenindus väga kõrgel tasemel. Ja kõiki oma kliente võtavad ema-tütar kui oma külalisi.

Loungel on avarad siseruumid ja suur terrass, kuhu kõik kenasti ära mahuvad - nii lapsed kui täiskasvanud, samuti on siia oodatud lemmikloomad. Kust lõppeb terrass, sealt algab peaaegu lõputu liivarand, kus mõnusaid jalutuskäike teha.

Kuna ema-tütre suureks hobiks on kokteilid, siis saab siin nautida kohalike tegijate omaloomingulisi kokteile, nii alkoholiga kui ka alkoholivabasid. Samuti pakutakse rannale sobivaid toite ja loomulikult sõbralikku teenindust - see on koht, kuhu kõik on oodatud. Lounge on avatud aastaringselt, suvel iga päev, talvisel perioodil ainult nädalavahetustel.

Eelolev suvi saab olema kirju ja meeleolukas. Tulemas on erinevaid üritusi, näiteks hooaja avapidu, jaanipäev, muinastulede öö jne. Samuti saab kuulata erinevaid kontserte ja nädalavahetustel niisama DJ-ga chillida.

Selle koha naabriks on SupSurfing, mis tähendab, et lisaks söögile ja joogile saab tegeleda ka suviste sportlike tegevustega.

Õige pea avatakse ka ööbimise võimalus, nii et edaspidi saab Jõesuusse kauemaks suvitama jääda. Tiina ja Maria ootavad teid külla!

Valkla Rannaresto kui osa loodusest

Sa veedad päikselise päeva rannas, soe rannaliiv paitab pikal jalutuskäigul jalataldu ja soolane merevesi kuivab peale ujumist päikese käes su nahal. Rannapäeva kõhutäite lahendab igaüks isemoodi, aga üks kindel võimalus on astuda rannaliivalt mõned sammud eemale ja einestada merevaatega Valkla rannarestos.

See koht merekaldal on kui osa loodusest, sulandudes kokku kõrgete mändide, liiva ja merega. Avara, valgusküllase ja skandinaaviapärase sisekujundusega restorani saal mahutab kuni 100 inimest. Restoranil on merevaatega terrass, kus einestades on saatemuusikaks merekohin ja tuul mändide latvades.

Peakokka Ken-Kristian Kirsistet on pakutava menüü koostamisel inspireerinud ümbritsev keskkond. Toitude valmistamisel kasutakse tooraineid, mida pakub kohalik loodus, et tuua külastajateni uut moodi, kuid samas tuttavaid maitseelamusi. Nii näiteks kasutatakse toitudes kohalike kalurite püütud mereande.

Valkla Rannaresto sobib tänu oma suurepärasele asukohale mere ääres ja Tallinnast vaid 30 minutise autosõidu kaugusele jäädes, ideaalselt erinevate sündmuste korraldamiseks.

Pulmadeks pakutakse ka eraldi sissepääsuga lisaruumi mida saab kasutada pulmameeskonna ruumina, laste mängutoana või pruudi ettevalmistustoana.

Restoranimaja ja mereranna vahele jääb suur 120x120 m muruplats, mis sobib ideaalselt pulmatseremoonia läbiviimiseks. Õue tseremooniaks pakutakse ka heledat õuemööblit.

Kui üürida Valkla Rannaresto koos puhkekeskus Valkla Rand poolt pakutavaga, on sinu seltskonna päralt seminari- ja peoruumid kuni sajale inimesele, saunamajad kümblustünnidega ning lihtne majutus gruppidele ja peredele.

Suviti on koht eriti populaarne, iga päev sõidab arvukalt külastajad Tallinnast kohale, et tulla nautima imeilusat mereäärt ja maitsvaid toite. Et toimub ka palju erinevaid üritusi, tasub avamisaegu jälgida kodulehelt.

Rannarahvas sööb Paadis

PAAT on üks omanäoline ja ainulaadne rannarestoran Läänemere kaldal, Viimsis. Paadis on alati lummav merevaade ning saateks kõik mere emotsioonid, millest kunagi ei väsi - torm, tuul või peegelsile vesi.

Külalistel on võimalus nautida vaadet Tallinna siluetile nii avaras restoranisaalis kui ka einestada värskes mereõhus väliterrassil või merekaldal. Menüüst leiab kaasaegses võtmes roogasid nii merelt kui malt, valikus on ka veganitele meelepärast.

Kui merel möllab fantastiline torm, siis leiab hubase ja värviküllase pelgupaiga restorani PAAT meeleolukas interjööris, mis on saanud ainulaadse küllusliku värskenduse, kus mustrid räägivad lugusid loodushoiust ja kadunud liikidest

Rannarestoran Paat on ka imeline koht mereäärsete pulmade ja muude pidulike ürituste korraldamiseks. Suvel on restorani terrassil avatud grill ja peatselt teeb uksed lahti ka uus rannabaar “Konks”, kus saab nautida linna kõige imelisemaid päikeseloojanguid ja häid kokteile.

Paadi teasel korrusel asuv privaatne merevaatega saal on sobilik koht peiede pidamiseks.

Vahva perepäeva saab veeta restorani kõrval asuvas Vabaõhumuuseumis, mille territooriumil elavad lambatalled rõõmustavad Paadi külastajaid igapäevaselt. Pärast muuseumi külastust on mugav üheskoos einestada rannarestoranis Paat - olete ootavad nautima loodust ja head toitu!

Copy
Tagasi üles