Zelenskõi sõnul ei loovutata positsioone Sjeverodonetskis

BNS
Copy
Lahingusuits Sjeverodonetski kohal.
Lahingusuits Sjeverodonetski kohal. Foto: Aris Messinis/Scanpix

President Volodõmõr Zelenskõi kinnitas esmaspäevaõhtuses videosõnumis veelkord, et Ukraina kaitsjad ei loovuta positsioone riigi idaosas asuvas Sjeverodonetskis, kuigi linnas käivad ägedad tänavalahingud, vahendas ukrainlaste uudisteportaal Unian.

«Meie kangelased Sjeverodonetskis positsioone ei loovuta. Linnas jätkuvad ägedad tänavalahingud. Teised Venemaa rünnaku sihtmärgid on täna Lõssõtšansk, Slavjansk, Bahmut, Svjatogorje, Avdejevka ja Kurakhovo,» sõnas president.

Zelenskõi oli juba varem päeval öelnud, et Ukraina üksused peavad Sjeverodonetskis Vene vägede rünnakutele vastu, kuid on vähemuses.

Riigipea märkis, et praegu tehakse kõik kaitseks nii Zaporižžja ja ka Nikolajevi suunal.

Nagu Unian varem teatas Ukraina relvajõudude peastaabile tuginedes, et Sjeverodonetski suunal tulistas vaenlane esmaspäeval Ukraina vägesid ägedalt miinipildujatest ja suurtükiväesüsteemidest.

Zelenskõi kinnitas pöördumises ühtlasi, et Ühendkuningriik annab Ukrainale varasemate lubaduste kohaselt ukrainlaste elude kaitsmiseks vajalikud relvad.

«Rääkisin täna Briti peaministri Boris Johnsoniga. Teavitasin teda olukorrast lahinguväljal, meie võimetest ja peamistest hetkeohtudest eelkõige Donbassis ja Ukraina lõunapiirkondades,» ütles Zelenskõi.

«Olen peaminister Johnsonile tänulik, et ta mõistis täielikult meie vajadusi ja on valmis varustama Ukrainat just nende relvadega, mida me oma rahva elude kaitsmiseks nii hädasti vajame,» rõhutas president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles