Suvekuudel tegutseb Tallinnas taas kiirabi jalgrattabrigaad

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Foto: Liis Treimann

Juunis, juulis ja augustis aitab vanalinna ja kesklinna piirkonnas inimesi taas Tallinna Kiirabi jalgrattabrigaad, kes suudab rahvarohkes piirkonnas abikutsele kiiresti ja operatiivselt reageerida.

Kiirabi jalgrattabrigaadi varustuses on olemas kõik vajalik nii lihtsamate kui ka keerukamate terviseprobleemide lahendamiseks, sh elustamiseks ja traumakäsitluseks vajalikud vahendid. Kui patsient tuleb viia haiglasse, kaasatakse sündmusele ka autobrigaad.

Abilinnapea Betina Beškina sõnul on varasemad aastad näidanud, et kiirabi jalgrattabrigaadid on ennast igati õigustanud ja kiiret abi on saanud sajad inimesed. «Just kiirus ongi peamine eelis tavapärase kiirabi ees, seda eeskätt rahvarohketes kohtades, kus kiirabiautol on keerulisem liikuda. Näiteks vanalinnas autoga igale poole ei pääsegi ja kõige kiiremini jõuab asjatundlik ja sageli ka elupäästev abi kohale rattaga,» ütles Beškina.

Covidi-eelsetel suvedel, kui linn oli veel turistidest tulvil, sai ühe hooajaga abi ligi 300 patsienti. «Kohapeal aidati 85 väiksema trauma või terviserikkega patsienti, haiglasse viidi 79 ja politseile anti üle 52 patsienti. Abi vajasid peamiselt tänaval ja mujal avalikus ruumis viibijad. Brigaad läbis patrullides enam kui 8920 kilomeetrit,» lausus Tallinna Kiirabi peaarst Raul Adlas.

Liiklemiseks kasutab jalgrattabrigaad elektrirattaid, mis toetavad väntamist kiiruseni kuni 25 km/h. Akusid laetakse Tallinna Kiirabi katusel olevatest elektripaneelidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles