Ehitus paljastas 380 miljonit aastat tagasi elanud kala fossiili

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Riia kvartali ehitusplats asub kohe geneetik Erik Abneri töökoha, Tartu Ülikooli genoomika instituudi kõrval. «Olin seda platsi juba aastakese jälginud, kuid ei märganud seal midagi erilist,» sõnas ta. Aprilli keskel löödi aga kopp sügavamale maasse ning nähtavale tulid uued savirikkad kihid, mida lihtsalt tuli lähemalt uurida.
Riia kvartali ehitusplats asub kohe geneetik Erik Abneri töökoha, Tartu Ülikooli genoomika instituudi kõrval. «Olin seda platsi juba aastakese jälginud, kuid ei märganud seal midagi erilist,» sõnas ta. Aprilli keskel löödi aga kopp sügavamale maasse ning nähtavale tulid uued savirikkad kihid, mida lihtsalt tuli lähemalt uurida. Foto: Erik Abner

Mullu Kasekese restorani ehitusplatsilt devoniaegse rüükala fossiilid avastanud geneetik ja hobipaleontoloog Erik Abner oli taas õigel ajal õiges kohas, seekord Riia-Filosoofi ehitusplatsil.

Alguses ei hakanud talle seal midagi erilist silma. Aprilli keskel kaevas aga kopp sügavamalt ja nähtavale tulid uued savi­kihid, sarnased Kasekese platsi läbilõikega. Esialgu oli objektil näha ühe-kahe sentimeetri pikkusi luutükke, aga peagi leidis Abner pinnast suurema luu kontuuri. Kuna need on loodus­kaitse all, tuli kivistis kohe välja kaevata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles