Kallase sõnul ei ole tal vallandatud ministritele etteheiteid (16)

BNS
Copy
Keskerakonna ja EKRE kohtumine Isamaaga.
Keskerakonna ja EKRE kohtumine Isamaaga. Foto: Madis Veltman

Peaminister Kaja Kallas (RE) märkis kolmapäeval riigikogu infotunnis Keskerakonna ministrite ametist vabastamist kommenteerides, et talle väga meeldis nende ministritega koos töötada ning tal ei ole neile etteheiteid, vaid ta on väga tänulik kogu töö ja suurte otsuste eest, mida tehti.

Ta tõstis esile laevastike ühendamise, meretuuleparkide planeeringutega edasiliikumist võimaldava otsuse riigihalduse ministri haldusalas, välisministri töö väljaspool Eestit, sotsiaalkaitseministri töö põgenike temaatikaga ning siseministri pingelise töö põgenike, aga ka erinevate meeleavalduste temaatikaga.

Kõneldes umbusaldusavalduse esitamise võimalusest ütles Kallas, et nii avalduse esitamine, läbikukkumine kui ka läbiminemine on demokraatlikus riigis kohane. Ta nentis, et kui on saadud kokku uus koalitsioon, siis tuleb uus valitsus ja uus peaminister. «See matemaatika käib siin 101 piires ja see on täiesti normaalne, seda ei peaks kuidagi häbenema,» sõnas ta.

«Kui teile ei meeldi, et mina olen peaminister, siis teil riigikogu liikmena on täiesti vabalt võimalus mind sellelt kohalt vabastada ja teha seda selliselt, et koguda kokku 21 allkirja umbusaldusavalduseks, anda see sisse ja ma tulen siia riigikogu ette ja vastan kuus tundi teie küsimustele,» kõneles Kallas. «Pärast seda on hääletus ja kui te olete leidnud liitlasi, siis see umbusaldushääletus läheb läbi – kui on rohkem kui 51 saadikut selle poolt. Ja kui ei ole, siis ta läbi ei lähe. Nii lihtne on,» sedastas peaminister.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles