Esimesed 31 meest ja naist lõpetasid ajateenistuse erioperatsioonide väejuhatuses (1)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Esimesed 31 meest ja naist lõpetasid ajateenistuse erioperatsioonide väejuhatuses.
Esimesed 31 meest ja naist lõpetasid ajateenistuse erioperatsioonide väejuhatuses. Foto: Kaitsevägi

Esimesed 31 meest ja naist lõpetasid täna, 8. juunil ajateenistuse erioperatsioonide väejuhatuses, millega kaitsevägi suurendab oma reservväe erioperatsioonide läbiviimise võimekust.

Erioperatsioonide väejuhatuse ülema kolonel Margus Kuuli sõnul olid ajateenijate motivatsioon ja tahtejõud ka kõige raskematel väljaõppehetkedel erioperaatoritele väärilised.

«Ajateenistuse alguses ütlesime noortele, et tehku oma ajateenistusest meistriteos ja seda nad tegidki. Erioperatsioonide väejuhatuse värsked reservväelased on hea täiendus kaitseväe reservile ja igal agressoril on põhjust neid karta,» ütles Kuul.

Erioperatsioonide väejuhatuse ajateenistus algas eelkutsega 2021. aasta juulis ja jätkus põhikutsega oktoobris. Kokku alustas erioperatsioonide väejuhatuse ajateenijate väljaõppes 48 võitlejat. Sõduri baaskursuse ja nooremallohvitseride kursuste lõpetamise järel asusid väljavalitud 31 ajateenijat õppima Eesti eriväelaste käe all väikeüksuste taktikat ja sellega seonduvaid oskusi.

Sõdurid spetsialiseerusid lõhke-, meditsiini-, side- ja muudele valdkondadele ning nende oskused pandi proovile väikeüksustena tegutsedes. Lisaks said sõdurid paadi kasutamise väljaõppe ja nende ajateenistus kulmineerus langevarjuhüpetega.

Loodavad üksused suudavad tegutseda maal, õhus ja vees ning vastase poolt hõivatud aladel Eestis, ja rünnata kõrge tähtsusega sihtmärke.

Erioperatsioonide väejuhatuse ajateenijad.
Erioperatsioonide väejuhatuse ajateenijad. Foto: Kaitsevägi
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles