UNESCO maailmapärandi Tallinna nõukogu sai uue koosseisu

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Vanalinna päevad.
Vanalinna päevad. Foto: Madis Veltman

Tallinna linnavalitsus kinnitas tänasel istungil UNESCO maailmapärandi Tallinna nõukogu uue koosseisu.

Abilinnapea Madle Lippuse sõnul on nõukogu koosseisu uuendamine oluline samm vanalinna arengule uue käigu andmisel. «Kui nõukogu 2010. aastal moodustati, siis paraku jäi vahepeal selle tegevus soiku, kuid nüüd oleme otsustanud taas selle nõukogu uuesti kokku kutsuda,» lausus Lippus.

Nõukogu ülesanne on tema sõnul suunata vanalinna arengut, toetada selle arengut toetavate dokumentide koostamist ja ellu viimist. Kuid mitte ainult – nõukogu eesmärgiks on hea seista ka selle eest, et vanalinn oleks mõnus ja tore turismi-, elu- ja ettevõtluskeskkond. «Vanalinna areng on linna jaoks väga oluline ja seda just seetõttu, et tegemist ei oleks pelgalt museaalse väärtuse ja säilitatava objektiga, vaid elust pulbitseva linnasüdamega Tallinna kesklinnas. Just seetõttu on ka mitmekülgne komisjoni koosseis väga oluline, et seda kõike tagada. Uues koosseisus koguneb nõukogu juba juunikuus,» lisas ta.

Nõukogu uus koosseis kinnitati ametikohapõhiselt, mille kohaselt on nõukogu esimees linnaplaneerimise ameti tegevusvaldkondi ja selle valitsemisalasse kuuluvaid küsimusi koordineeriv abilinnapea ja aseesimeheks Kesklinna vanem ning komisjoni liikmeteks innovatsiooni valdkonda ja linna ettevõtlusteenistuse tegevusvaldkondi koordineeriv abilinnapea ning linna ametiasutuste esindajad. Komisjoni töös kutsutakse liikmena osalema vastavate riigi asutuste ning eriala organisatsioonide esindajad.

UNESCO maailmapärandi Tallinna nõukogu koosseis

Abilinnapea Madle Lippus, esimees

Kesklinna linnaosa vanem Monika Haukanõmm, aseesimees

Abilinnapea Joosep Vimm

Ruumiloome kompetentsikeskuse linnaplaneerija Eva-Maria Aitsam

Transpordiameti juhataja Andres Harjo

Kultuuri- ja spordiameti juhataja Hillar Sein

Keskkonna- ja kommunaalameti juhataja Ain Valdmann

Linnaplaneerimise ameti muinsuskaitse osakonna juhataja Boris Dubovik

Linnavaraameti kinnisvaratoimingute osakonna juhataja Ulna Kruus

UNESCO Eesti Rahvusliku Komitee peasekretär Kerli Gutman

Muinsuskaitseameti ehituspärandi osakonna juhataja Kais Matteus

Eesti Arhitektide Liidu esindaja Toomas Adrikorn

Vanalinna Seltsi esindaja Toomas Oosalu

Nõukogu sekretär on linnaplaneerimise ameti muinsuskaitse osakonna kunstimälestiste peaspetsialist Harry Liivrand. Nõukogu tööd korraldab ja koosolekuid kutsub kokku linnaplaneerimise ameti muinsuskaitse osakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles