Allikasilma elamustalu üllatab loomade ja teravate maitsetega

Eveliis Vaaks
Copy
Esiti võtsid Kadri ja Martin Brecher loomad oma lastele, aga ajapikku sai talust elamustalu.
Esiti võtsid Kadri ja Martin Brecher loomad oma lastele, aga ajapikku sai talust elamustalu. Foto: Agroturism

Kui Allikasilma elamus­talu perenaine Kadri Bre­cher kuus aastat tagasi Facebookis vana talumaja müügikuulutust nägi, tabas teda sekundiga äratundmisrõõm ja teadmine, et just see on tema tulevane kodu. „Olin seda maja koos väravas ilutsevate kastanipuudega unenäos või eelmises elus näinud, sest tundsin selle kohe ära,” rääkis ta.

Abikaasa Martiniga autosse istunud, et maja vaatama minna, ei teadnud kumbki esiti, kuhu suunas sõitma peaks. „Ma polnud isegi uurinud, millises maakonnas see asub, oleksin võinud kolida kasvõi Valgamaale. Õnneks asus talu meie toonasest kodukohast Kohilast vaid 36 km kaugusel, Vana-Kaius,” meenutas Kadri, kuidas kõik alguse sai.

Kohale jõudes ei arvanud abikaasa Martin majast esiti suurt midagi, kuna see oli väga kehvas seisukorras ja seda ümbritses meetrikõrgune naadimeri. „Kuna Martin töötas tol ajal Rootsis, siis ühel hetkel otsin selle maja lihtsalt ära,” sõnas Kadri.

Võimatu sai võimalikuks

Majas polnud keegi kümme aastat elanud ja ostmise ajal oli see elamiskõlbmatu, seal polnud isegi vett ega elektrit. „Ostsime ikka tõsise rimaka, lammutuse käigus jäid meile põhimõtteliselt alles ainult seinad,” kirjeldas Kadri.

Kuna nende Kohila kodu ootas veel ostjat, tuli renoveerimisega esialgu oodata. Lammutustööd tehti suuresti talgute korras sõprade toel ja need tõid endaga kaasa palju ebameeldivaid üllatusi. „Terve maja peale on meil alles vaid kaks vana tala, ülejäänud olid kõik mädad. Selliseid üllatusi oli hästi palju, kasvõi näiteks klaasvill palkide vahel,” lisas Martin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles