Isehakanud rahuvõitlejad hoiduvad Venemaad hukka mõistmast (21)

Priit Pullerits
, ajakirjanik
Copy
Oleme «KOOS».
Oleme «KOOS». Foto: Illustratsioon: Artur Kuus

End manuaalterapeudi ja ravimassaaži pakkujana esitlev Aivo Peterson (sünninimega Krõlov - toim.) on viimased kaks kuud koos varem nafta- ja krüptoäriga seotud, kuid mullu eraisikuna pankrotistunud Oleg Ivanoviga loonud liikumist, mis taotleb nende sõnul rahu, samal ajal kui Venemaa on hakanud süüdistama Ukrainat tahtmatuses pidada rahuläbirääkimisi ning ka mitmest lääneriigist on kostnud väidetavalt Vene lobistide survel üleskutseid, et aeg oleks sõda lõpetada.

Venemaa sõnades väljendatud rahusoov on liikvele läinud ajal, mil nende alustatud sõja esimesed eesmärgid on jäänud saavutamata, edasiliikumine Ukrainas takerdunud ning kaotused elavjõus ja tehnikas üha suurenevad, mistõttu vajab Venemaa üldise arvamuse järgi lähiajal hingetõmbeaega, et kindlustada end Ukrainalt okupeeritud aladel ning koguda jõudu uue pealetungi ettevalmistamiseks.

Aprilli lõpus vene õigeusu ülestõusmispühade ajal Toompea lossi ees rahuliikumise Koos loomiseks eesti ja vene keeles videoüleskutset esitades ütles Peterson, et eesmärk on viia rahusõnum igasse Eestimaa nurka, ka riigikogu hoonesse. «Eestis pole ühtegi liikumist ega erakonda, kes ütleks, et ta on rahu poolt,» lausus Peterson Youtube’i pandud pöördumises. «Meie erakonnad räägivad ainult sõjast ja sõja toetusest.»

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles