Võimlemispidu pakkus rohkelt silmailu ja emotsioone

Lenel Karu
Copy
Naisvõimlejad tulid Tartu 10. võimlemispeol publiku ette hoogsalt ja suviste kirevate kostüümidega.
Naisvõimlejad tulid Tartu 10. võimlemispeol publiku ette hoogsalt ja suviste kirevate kostüümidega. Foto: Kristjan Teedema

Teisipäeva õhtul täitis laululava juba kümnendat korda peetud Tartu võimlemispidu, mis tõi kokku ligi kaks tuhat võimlejat.

Näha sai harrastajaid beebidest täiskasvanuteni, aga esines ka kõrge tasemega eliit-rühm. Mitmes kavas astusid üles lapsevanemad koos pisipõnnidega. Pealtvaatajad nautisid sooja ilma nii laulukaare ees pinkidel kui ka murul.

Esinejaid mitmelt poolt

Igal pool sibasid ringi eri vanuses võimlemisrühmad, seljas kirevad kostüümid. Võimlemiskavades näitasid publikule ennast näiteks mereröövlid, kiisud ja pardikesed. Laste ja noorte kõrval astusid üles ka täiskasvanud võimlejad.

Mõnes kavas esinesid koos nii pisipõnnid kui ka nende vanemad.
Mõnes kavas esinesid koos nii pisipõnnid kui ka nende vanemad. Foto: Kristjan Teedema

Esinejate seas oli isegi mõnekuuseid beebisid, kes koos emadega tegid oma võimlemispeo etteaste vankris, seevastu mõne teise osaleja vanus ületas 75 eluaasta piiri. Kuigi suur osa esinejatest oli pärit Lõuna-Eestist, olid kohal ka mõned rühmad Lääne-Virumaalt ja Pärnust.

Seda rõõmsat sündmust ei toimuks, kui poleks osalejaid, rääkis võimlemispeo peakorraldaja Sirje Eomõis.

Palju emotsioone pakkusid akrobaatilised etteasted võimlemisklubi Akrose ja National Danish Performance Teami koostöös.

Kümnenda Tartu võimlemispeo ja varasemate võimlemispidude pealavastaja Sirje Eomõis rääkis, et viimaste aastate elukorraldus on olnud uus ja keeruline, ent harrastusvõimlejad on edasi tegutsenud. «Suutsime viimasel paaril aastal võimlemispidusid siiski virtuaalsel teel publiku ette tuua,» ütles ta. «Aga seda enam oli suur rõõm näidata erinäolisi võimlemist ja liikumist ülistavaid kavasid nüüd suurele publikule.»

Võimsa akrobaatilise kava esitas suurel peol võimlemisklubi Akrose ja National Danish Performance Team.
Võimsa akrobaatilise kava esitas suurel peol võimlemisklubi Akrose ja National Danish Performance Team. Foto: Kristjan Teedema

Üle 50 aasta treeneriametit pidanud Eomõis tõdes, et võimlemisetendus vaatas sel korral ajas tagasi. «Leidsime, et on paras aeg teha sõit ajamasinaga. Vaadata, mis oli kunagi ja mis on nüüd. Kes teab, ehk õnnestub näha ka seda, mis ees,» sõnas ta ning lisas, et seda rõõmsat sündmust ei toimuks, kui poleks osalejaid. «On imetlusväärne, kui paljud neist on kaasa löönud juba esimesest võimlemispeost peale. Võimlejate sära silmis ja tegutsemislust hinges aina kasvab,» märkis Eomõis.

Uus koht tegi murelikuks

Võimlemispeo projektijuht Ebe Kalja ütles, et pealtvaatajate täpset arvu nad veel ei tea, aga see jäi kahe ja kolme tuhande vahele. «Palju oli ju ka väikseid lapsi, kes piletit ostma ei pidanud,» tõdes ta.

Kalja emotsioonid olid eile endiselt ärevad. «Sellist pidu pole saanud kaks aastat teha ja kõige rohkem pani muretsema ikka uus asukoht,» selgitas ta. «Varasematel aastatel on pidu olnud Tamme staadionil, laululava tähendas täiesti uusi tingimusi.»

Seni on publikult aga tulnud ainult positiivset tagasisidet: etendust oli parem jälgida ja koht avaram. Ka ilmaga vedas.

Kõrgema tasemega võimlejad näitasid rohketele pealtvaatajatele ka keerukamaid elemente.
Kõrgema tasemega võimlejad näitasid rohketele pealtvaatajatele ka keerukamaid elemente. Foto: Kristjan Teedema
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles