INTERVJUU EKRE ründab minister Kersnat uue kuriteokaebusega (14)

Raul Ranne
Copy
Martin Helme juhitav EKRE näeb haridus- ja teadusministeeriumi kiirtestihankes suuremat kuritegu kui seni väidetud.
Martin Helme juhitav EKRE näeb haridus- ja teadusministeeriumi kiirtestihankes suuremat kuritegu kui seni väidetud. Foto: Eero Vabamägi

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond esitas eile riigiprokuratuurile uue, täiendatud kuriteokaebuse kriminaalmenetluse alustamiseks haridus- ja teadusministri Liina Kersna (Reformierakond) suhtes, sest näeb möödunud sügisel-talvel toimunud kiirtestide hankereeglite eiramise taga raskemat kuritegu kui lihtsalt väärtegu.

EKRE riigikogu saadikute esitatud eelmise kaebuse peale riigiprokuratuur kriminaalmenetlust ei alustanud, leides, et kuriteole viitavad tunnused puuduvad.

Erakonna esimees Martin Helme ütles, et uus kuriteokaebus on vormistatud juriidiliselt mõneti teisiti ja ka sisuliselt on seda täiendatud viimasel ajal ilmnenud asjaoludega.

«Näiteks on meie valduses kirjavahetus haridusministeeriumiga, kus on selgelt näha, et tegelikult olid möödunud sügisel olemas soodsamad pakkumised ja haridus- ja teadusministeerium oli neist enne esimese testiostu tegemist teadlik,» lausus Helme. «Veel on vahepeal selgunud, et ministeerium valis välja firma, kellel puudus varasem kogemus ja kes tegi kallima pakkumise. Ja ministeerium tegi sellele firmale ka ettemaksu, mis on – kuidas öelda – ülimalt ebatavaline. Need asjaolud on uuele kuriteokaebusele lisatud.»

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles