Zelenskõi rääkis teatavast edust võitluses venelaste vastu

BNS
Copy
Ukraina sõjaväelane Harkivi oblastis.
Ukraina sõjaväelane Harkivi oblastis. Foto: SERGEY BOBOK/SCANPIX

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi rääkis neljapäeval oma igaõhtuses videopöördumises teatavast edust võitlusest vaenlase vastu Zaporižžja ja Harkivi oblastites.

Teiste seas tänas ta spetsialiste, kes pärast 9. juuni hommikust pommitamist jätkasid Harkivis telesaadete edastamist.

«Telekeskuste pihta laskmine, sidekanalite hävitamine, inimeste isolatsiooni jätmine – see on sissetungijate taktika. Ilma selleta nad hakkama ei saa. Sest avatus ja ausus on ka relv selle kõige vastu, mida Vene riik esindab,» ütles president.

Zelenskõi sõnul on rindeseis ilma oluliste muudatusteta.

«Sjeverodonetsk, Lisitšansk ja teised Donbassi linnad, mis on praegu okupantide peamised sihtmärgid, peavad vastu. Teatav positiivne edu on meil Zaporižžja piirkonnas, kus on õnnestunud okupantide plaanid nurjata. Liigume järk-järgult edasi oma maa vabastamiseks ka Harkivi oblastis. Me hoiame kaitset Nikolajevi suunal,» jätkas president.

Zelenskõi tänas kõiki kaitsjaid, kes on selle võimalikuks teinud ja tänu kellele on Ukraina pidanud 106 päeva vastu täiemahulisele sõjale.

Varem teatas peastaap, et Ukraina relvajõud hoiavad järjekindlalt kaitset ja viivad teatud piirkondades läbi pealetungioperatsioone.

Ukraina relvajõud hävitasid Donbassis ööpäevaga kümme tanki ja tulistasid alla viis vaenlase drooni. Ukraina sõjaväelased tõrjusid ööpäevaga seitse Vene sissetungijate rünnakut.

«Ukraina kaitsjad tõrjusid täna seitse vaenlase rünnakut. Lahingud jätkuvad veel kahes kohas,» seisis väejuhatuse raportis.

«Ukraina sõjaväelased hävitasid kümme tanki, seitse suurtükiväesüsteemi, neli soomukit, kolm erisoomukit, neli muud sõidukit ja ühe laskemoonalao,» täpsustati ülevaates.

«Samuti tulistasid õhutõrjeüksused Donbassi taevast alla viis Orlan-10 tüüpi mehitamata õhusõidukit,» lisati teadaandes.

Samal ajal tulistasid Vene sissetungijad Donetski ja Luhanski oblastis enam kui 20 asulat. Okupandid hävitasid või kahjustasid enam kui 60 tsiviilrajatist. Nende seas 49 elumaja, mitu tootmisettevõtet, meditsiiniasutus, farm ja raudteejaam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles