Mupo püüab pakendikonteinerite ümbruse reostajaid kaamerate abil (2)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Pakendikonteinerite juurde plastiktooli jätnud mees tabati valvekaamera abil.
Pakendikonteinerite juurde plastiktooli jätnud mees tabati valvekaamera abil. Foto: Mupo

Mitmel pool Tallinnas on probleeme pakendikonteinerite juurde ebaseaduslikult paigutatud olmejäätmete kottidega või suurjäätmetega.

«Sealt on aegade jooksul leitud kõike, alates ebaseaduslikult ladustatud ehitusjäätmetest kuni telerite, hamstripuuride ja akvaariumideni. Ükskord oli konteineri kõrval pea terve korteri sisustus, ilmselt oli tegemist kapitaalremondiga või keegi kolis, igatahes oli seal kõrge hunnik kõiksugu kraami – voodi, madratsid, tekid-padjad, potid-pannid, kardinad ja prügimäe tipus kummipuu,» rääkis mupo Pirita piirkonna peainspektor Anne Järve.

Tänu pidevale kontrollile, suulisele selgitustööle ja ka kaamerate paigutamisele on olukord Pirita pakendikonteinerite ümbruses tänaseks kontrolli alla saadud. Siiski seisis ühel päeval pakendikonteineri kõrval suur plastikust aiatool. Tänu kaameratele oli süüdlane peagi käes.

«Tegu oli pensionieale läheneva meeskodanikuga, kelle me vastuvõtule aru andma kutsusime. Pärast lähikest vestlust ütles too pahaselt – no mis ma teha sain, ema käskis!» rääkis Järve.

Pakendikonteinerite juurde toodud jäätmed.
Pakendikonteinerite juurde toodud jäätmed. Foto: Mupo

Kui inspektorid uurisid, et miks ta tooli ei tükeldanud ega olmejäätmete konteinerisse ei pannud, oli vastus: «Ma ei saanud ju teda katki!» Aiatooli ärasokutamise eest tuli mehel 60 eurot trahvi maksta. «Teinekord tasub aga rohkem oma peaga mõelda ja mitte pimesi ema käsku täita - tool ei ole pakend ja pakendikonteineri juurde seda jätta ei tohi. Pakendipatsil olevad konteinerid on mõeldud klaasi, papi ja kartongi kogumiseks, ka sellekohased märgistused on peal,» ütles Järve.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles