ANALÜÜS Isamaa seatud tingimustest tõotab saada oravate peavalu (20)

Copy
Otse haiglavoodist pressikonverentsil osalenud Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder luges pea seitse minutit ette tingimusi, mille alusel nad on nõus Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga koalitsiooni tulema.
Otse haiglavoodist pressikonverentsil osalenud Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder luges pea seitse minutit ette tingimusi, mille alusel nad on nõus Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga koalitsiooni tulema. Foto: Sander Ilvest

Isamaa, kes otsustas laupäevasel volikogul minna koalitsiooniläbirääkimistele Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga, esitas pika rea tingimusi, mida on vaja täita, et nemad ka lõplikult koalitsiooni tuleksid, ja see teeb oravate jaoks järgmistel nädalatel kestvad koalitsiooniläbirääkimised kõike muud kui lihtsaks.

Laupäeval kogunes Isamaa volikogu Viru hotellis, et sisuliselt otsustada Eesti käekäik järgmiseks üheksaks kuuks. Otsus minna oravate ja sotsidega koalitsiooni moodustama tuli ajaliselt palju kiiremini, kui välja reklaamitud.

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder, kes osales volikogul video vahendusel, ütles, et neil polnud ühtegi head valikut, kuid kergemaks peeti läbirääkimisi oravate ja sotsidega. Emotsionaalne mälestus minevikust ja väike usk, et Jüri Ratase teise valitsuse probleemid ei hakka uuesti korduma, panid Isamaa EKREIKE valitsusest kõrvale kalduma.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles