VIDEO Karu maiustas Tallinn-Tartu maantee ääres võililledega (4)

Marek Strandberg
, teaduse- ja tehnikatoimetuse juhataja
Copy

Täna askeldas isakaru Tallinn-Tartu maantee ääres ca 20 km Mäost Tallinna poole ja sõi rahumeeli õitsenud võilillede varsi, mida oli teeäärses kraavis rohkesti.

Kümned autod peatusid ja üldjuhul filmiti turjaka karu tegevust alla lastud aknast. Mõned seadsid sammud teepervele ja vaatasid karu tegevusi 10-15 m kauguselt ja seda koos lastega. Seda soovitada ei saa, sest karu võib joostes arendada kiirust kuni 60 km/h. Igatahes oli mesikäpp seal maiustamisega ametis terve tunni jagu.

Karu liikus Mäo poolt Tallinna poole kõndides vahel teest eemale metsa ja siis tuli ootamatult järgmises kohas välja tee äärde ja jätkas maiustamist võililledega. Niimoodi kulges ta seal hiliste õhtutundideni välja.
Karu liikus Mäo poolt Tallinna poole kõndides vahel teest eemale metsa ja siis tuli ootamatult järgmises kohas välja tee äärde ja jätkas maiustamist võililledega. Niimoodi kulges ta seal hiliste õhtutundideni välja. Foto: Virge Võsujalg / Eesti Metsloomaühing

Riigi infotelefonlilt teatati, et see karu askeldab teepervedel Mäo ja Tallinna vahel juba teist nädalat. Jahimehed on püüdnud teda peletada, kuid siiani edutult. Lopsakad võililled ja muu mahlakas toidukraam on ilmselt väga köitev.
 

Teele lähemale jõudes vedas ta ninaga õhku ning veendudes, et neis aroomides pole midagi kahtlast või ohtlikku, kulges ta teeserva, kus pikkade mahlaste varte otsas hallipäiseks muutunud võillilleõisikiud. Lähemale kui 3-4 meetrit karu teele ei tulnud. Möödasõitvate mootrrataste heli peletas karu metsa, kust ta mõne aja pärast taas välja hiilis.
Teele lähemale jõudes vedas ta ninaga õhku ning veendudes, et neis aroomides pole midagi kahtlast või ohtlikku, kulges ta teeserva, kus pikkade mahlaste varte otsas hallipäiseks muutunud võillilleõisikiud. Lähemale kui 3-4 meetrit karu teele ei tulnud. Möödasõitvate mootrrataste heli peletas karu metsa, kust ta mõne aja pärast taas välja hiilis. Foto: Virge Võsujalg / Eesti Metsloomaühing


 

12. juuli hilisõhtulgi maiustas noor turjakas karu Tallinn-Tartu maantee ääres õitsenud ja mahlakate võililledega. Teda ei häirinud end tee serva sättinud autod. Küll oli mõnevõrra hirmutav, et koos lastega mindi karust 4-5 meetri kaugusele.
12. juuli hilisõhtulgi maiustas noor turjakas karu Tallinn-Tartu maantee ääres õitsenud ja mahlakate võililledega. Teda ei häirinud end tee serva sättinud autod. Küll oli mõnevõrra hirmutav, et koos lastega mindi karust 4-5 meetri kaugusele. Foto: Virge Võsujalg / Eesti Metsloomaühing

Mine tea, kui ta selle toidulaua juurest eemale aetakse, võib ta ju mõne mesiniku tarud üles leida. Nagu teame, on metsloomal alati peatee ja seetõttu paneme autojuhtidele südamele sealkandis kiirust vähendada, vaatamata asjaolule, et piirkiiruseks on 90 km/h.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles