Laternaposte on 60 aasta jooksul kaks korda värvitud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooldust vajav laternapost Draamateatri juures.
Hooldust vajav laternapost Draamateatri juures. Foto: Uwe Gnadenteich

Pärnu maantee ääres olevad vanimad tänavavalgustuspostid on püstitatud 1947. aastal ning pärast seda on neid värvitud vaid kaks korda.


See selgus abilinnapea Taavi Aasa vastusest linnavolinik Urmas Mardi arupärimisele. Volikogu IRLi fraktsiooni kuuluv Mardi tahtis teada, miks näevad Pärnu maanteel Tõnismäe ja Viru ringi vahelisel lõigul olevad laternapostid nii koledad välja.

Vastusest selgub, et sel teelõigul on kokku 63 trammi elektriõhuliinide kandemasti. Viru väljaku ja Vabaduse väljaku vahelisel teelõigul olevad mastid on paigaldatud 1965. aastal. Vabaduse väljaku ning Tõnismäe vahelisel lõigul olevad mastid aga 1947. aastal. Pärast paigaldamist on neid värvitud kaks korda, viimati 2001. aastal.

Ühe kandemasti puhastamise ja värvimise hind on täna orienteeruvalt 200 eurot (materjal, töötasu, tõstuki rent ja ühe sõidurea sulgemise tasu). Kuna värvimistehnoloogia nõuab vähemalt pluss viie kraadilist ööpäevaringset õhutemperatuuri, siis plaanib Tallinna Trammi- ja Trollikoondis, kellele postid kuuluvad, alustada postide ülevärvimist käesoleva aasta aprillis-mais.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles