Riigikogu tööseisakule kiiret lahendust ei paista

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy
Reformierakonna saadik Erkki Keldo (keskel) oli eile oravate obstruktsiooni tankist ja venitas protseduuriliste küsimustega mugavalt aega.
Reformierakonna saadik Erkki Keldo (keskel) oli eile oravate obstruktsiooni tankist ja venitas protseduuriliste küsimustega mugavalt aega. Foto: Mihkel Maripuu

Reformierakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Isamaa pidasid eile koalitsioonikõneluste esimese vooru, kus detailselt arutati küll haridusteemat, kuid võeti ette ka kõige suuremat erimeelsust valmistav perehüvitiste eelnõu. Ühtegi kiiret lahendust aga vastasseis ei saanud ning umbes parlament püsib umbes edasi.

Kell 18 lõppema pidanud kohtumine sai lõpu alles 20.30 ehk kestis kokku ligi neli ja pool tundi. Kuigi enne esimest vooru oli üksteise pihta pillutud teravaid repliike, tulid peaminister Kaja Kallas (RE), sotside esimees Lauri Läänemets ja Tartu linnavolikogu esimees Tõnis Lukas (Isamaa) pärast läbirääkimisi hoopis rõõmsalt välja valgesse saali ning andsid ühise pressikonverentsi. Keegi esimesel päeval kaklema läinud, kuid samas ei lepitud ka midagi kokku.

Toimus vaid ohutu haridusvaldkonna probleemkohtade markeerimine ja noogutamine, et seal on vaja lahendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles