Pangatöötajatena esinenud kelmid petsid välja üle 20 000 euro

BNS
Copy
Pangatöötajatena esinenud kelmid petsid mustamäelastelt välja üle 20 000 euro.
Pangatöötajatena esinenud kelmid petsid mustamäelastelt välja üle 20 000 euro. Foto: Arvo Meeks

Pangatöötajatena esinenud kelmid petsid hiljuti kolmelt mustamäelaselt välja kokku üle 20 000 euro.

Esmaspäeval hakkas politsei uurima juhtumit, kus Mustamäel elavale 37-aastasele mehele helistati väidetavalt Swedbankist ja teatati, et tema nimel on tehtud laenutaotlused, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja.

Mehele pakuti ka kaardikindlustust ja selleks pidi ta kinnitama oma PIN-koodi. Seejärel laekus mehe kontole 14 000 eurot laenuraha ja helistajad tegid talle ettepaneku, et nad kannavad selle raha tagasi. Mees oli nõus ning kinnnitas taas tehingu PIN-koodiga. Kokku kanti mehe kontolt nõnda ära 9900 eurot.

Esmaspäeval algatati ka teise juhtumi menetlus, kus Mustamäel elav 27-aastane naine nägi Facebookis Swedbanki loterii reklaami ja liikus selle kaudu enda arvates Swedbanki kodulehele, kuhu pidi sisenema internetpangatunnuste ja PIN-koodiga. Sisenemisel sai naine veateate ja seejärel helistasid talle end politsei ja Swedbanki töötajatena esitlenud isikud, kes rääkisid naisele ebaseaduslikust laenu vormistamisest, mille tühistamiseks pidi naine kinnitama tehinguid oma PIN-koodiga. Seejärel vormistati naise nimele 4500-eurone kiirlaen ning tema kontolt kanti edasi 5150 eurot.

Kolmanda alustatud menetlusega uuritakse juhtumit, kus Mustamäel elavale 45-aastasele naisele helistas väidetav Swedbanki töötaja, kes rääkis talle pangakonto kindlustamisest, mille saamise pidi naine kinnitama Smart-ID koodiga. Tegelikult aga sisenesid kelmid naise internetipanka ja kandsid tema kontolt edasi 8999 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles