Riigikogu arutab Liina Kersna umbusaldamist neljapäeval (1)

Postimees
Copy
Haridusminister Liina Kersna.
Haridusminister Liina Kersna. Foto: Teele Toova

Riigikogu hääletab haridus- ja teadusminister Liina Kersna umbusaldamise üle neljapäeval, kuigi valitsus taotles hääletust tänaseks.

Riigikogu esimees Jüri Ratas (Keskerakond) kutsus valitsuse taotluse arutamiseks kokku riigikogu vanematekogu, kes otsustas panna umbusaldusavalduse hääletusele neljapäevaks. Selleks toimub neljapäeval riigikogu täiendav istung, mis algab 15 minutit pärast korralise istungi lõppu.

Valitsus otsustas teisipäeval erakorralisel istungil esitada riigikogu juhatusele taotluse arutada haridus- ja teadusminister Liina Kersnale esitatud umbusaldusavaldust riigikogus tänasel täiskogu istungil esimesel võimalusel.

Haridus- ja teadusministrile umbusalduse avaldamise nõude esitasid riigikogus Konservatiivse Rahvaerakonna ja Keskerakonna fraktsiooni liikmed.

Reformierakonna fraktsiooni esimehe Mart Võrklaeva kommentaar

Liina Kersna umbusaldamine kukkus läbi enne, kui alata jõudis. EKRE ja Keskerakond andsid täna riigikogus üle umbusaldusavalduse haridusministrile. Nagu riigikogus tavaline, palus valitsus selle arutamist tänasel päeval.

Üllatuslikult kutsus riigikogu esimees aga selle peale kokku vanematekogu, et tänasel päeval umbusalduse arutamist mingil juhul ei toimuks.

Martin Helme ja Jüri Ratas lihtsalt ei julgenud oma eestikeelse hariduse vastast kättemaksuaktsiooni täna korraldada.

Järelikult kukkus umbusaldamine läbi juba enne, kui seda arutama hakatigi, sest Keskil ja EKREl pole inimesi, kes selle poolt täna hääletaks.

Mulle jääb sügavalt arusaamatuks, miks nad selle siis üldse üle andsid, on ju teada, et umbusaldusavaldus tuleb üldiselt arutlusele samal päeval.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles