Kohus tühistas ajakirjanike trahvimise rahapesuartikli eest

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Tarmo Vahter ja Sulev Vedler ning nende artikkel Swedbanki raha­pesu teemal. Taamal Robert Kitt ja Priit Perens.
Tarmo Vahter ja Sulev Vedler ning nende artikkel Swedbanki raha­pesu teemal. Taamal Robert Kitt ja Priit Perens. Foto: Kollaaž

Tallinna ringkonnakohus tühistas Eesti Ekspressi ajakirjanikele määratud 1000-eurose trahvi, mida nõudis riigiprokuratuur Swedbanki rahapesukriminaalasjast kirjutamise eest.

«Kuivõrd prokuratuur ja maakohus ei ole avanud, miks tuleb artiklis avaldatud teave lugeda kriminaalmenetlust ja õigusemõistmise huve kahjustavaks, siis saab järeldada üksnes seda, et antud asjas on põhjust trahvid tühistada,» kirjutasid kohtunikud Janika Kallin, Pavel Gontšarov ja Sten Lind eile avalikustatud otsuses.

Harju maakohtu kohtunik Alari Möldre tegi trahviotsuse 14. aprillil, määrates 1000 eurot karistuseks nii Eesti Ekspressi ajakirjanikule Tarmo Vahterile kui ka tema kolleegile Sulev Vedlerile. 1000 eurot trahvi sai ka ajalehe kirjastaja Ekspress Meedia. Karistuse põhjuseks oli ­Eesti Ekspressis märtsi lõpus avaldatud artikkel «Kogu Swedbank Eesti endine juhatus sai kahtlustuse Vene oligarhiga seotud rahapesus».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles