Postimees jookseb viiendat korda Tipust Topini

Postimees
Copy
Tipust Topini teatejooks 2021. aastal. Ühispilt Suure Munamäe jalamil.
Tipust Topini teatejooks 2021. aastal. Ühispilt Suure Munamäe jalamil. Foto: Aldis Toome

Sel nädalavahetusel osaleb Postimees viiendat korda aasta erilisemal jooksuüritusel Tipust Topini, kus tuleb 10-liikmelise võistkonnaga läbida järjest joostes Suure Munamäe tipust Pirita purjespordikeskuseni ehk TOPini.

Kokku osaleb sel aastal rekordiline arv ehk 80 jooksutiimi, kes peavad joostes läbima 337 kilomeetrit – iga jooksja käib rajal kolm korda. Üksiku etapi pikkus jääb 8-16 km vahele ja ühe jooksja läbitud kogudistants on 30-42 km.

«Tipus Topini on selgelt kõigist teistest jooksudest eristuv just seetõttu, et tegemist ei ole võistlusega ja meil osalevad kümneliikmelised tiimid,» lausub peakorraldaja Sten-Eric Uibo, «sellest tulenevalt on jooksul hoopis vabam ja lõbusam õhkkond, kui tavaliselt spordivõistlustel, kuid samas pole kuhugi kadunud füüsiline pingutamine, mille teeb keerukamaks ka öine ärkvel olemine,» lisab Uibo.

Tipust Topini populaarsust näitab asjaolu, et limiteeritud arv kohti täitusid jaanuaris loetud minutitega.

Postimehe tiim on jooksuüritusel stardis juba viies kord ning viiendat korda lähevad rajale Postimehe peatoimetaja asetäitja Aivar Reinap, Tartu Postimehe arvamustoimetaja Jüri Saar ja Postimehe assistent Airi Arrak. Kolmandat korda osaleb Postimehe reporter Ülle Harju, teist korda Postimehe saatejuht Nele Kullerkupp ja Kanal2 videostriimingu juht Andres Jakovlev. Debüüdi teevad Postimehe frontend arendaja Enar Mustonen, Apollo TV müügi- ja teenindusjuht Mait Kuusalu, BNSi ajakirjanik Ahto Jakson ja MM Grupi assistent Marina Sang.

«Tegemist on huvitava jooksuüritusega, mida võib võrrelda meeskonna koolitusega, kus tuleb koos lahendada esmapilgul ülikeeruline ülesanne,» kommenteeris Postimehe võistkonna kapten Aivar Reinap. «Oleme raskused igal aastal edukalt ületanud ning koos rõõmsalt Pirital finišeerinud. Postimehes töötavate heade jooksjate arv on iga aastaga suurenenud ehk hea meel on tõdeda, et tervislikud eluviisid on meie majas üha populaarsemad!»

Tipust Topini teatejooks 2021. aastal.
Tipust Topini teatejooks 2021. aastal. Foto: Aldis Toome

Jooksurada kulgeb: Haanja-Rõuge-Sõmerpalu-Sulbi-Kooraste-Otepää-Palupera-Elva-Nõu-Külitse-Tartu-Lähte-Elistvere-Jõgeva-Vägeva-Vaimastvere-Väike-Maarja-Tapa-Lehtse-Aegviidu-Kehra-Raasiku-Maardu-Pirita. Valdavalt joostakse väiksematel teedel ja suurest autoliiklusest eemal.

Postimehe tiim stardib 54 numbri all laupäeval kell 10.36 Munamäe tipust, Tartu ERMi juurde peaks Postimees jõudma kella 9 paiku laupäeva õhtul ja Tallinnas peaks võistkond kohal olema pühapäeva pealelõunaks.

Rohkem infot: tipusttopini.ee

Võistkondade liikumist rajal saab jälgida GPSi abil: https://sportrec.eu/ui/#1ha1kcq

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles