Primavera Sound: palav ilm, veepuudus ja pikad järjekorrad muutsid festivali avapäeva katastroofiks (1)

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy
Kõige hullemaid laive andsid Primaveral Austraaliast pärit psühhedeelse rock’i kuningad King Gizzard and The Lizard Wizard, kelle keikka’t võib võrrelda pesumasinaga, mille sees inimestel puudub kontroll oma keha üle.
Kõige hullemaid laive andsid Primaveral Austraaliast pärit psühhedeelse rock’i kuningad King Gizzard and The Lizard Wizard, kelle keikka’t võib võrrelda pesumasinaga, mille sees inimestel puudub kontroll oma keha üle. Foto: Sergio Albert/Primavera Sound

Euroopa üks suurim ja prominentseim muusikafestival Primavera Sound on tagasi ning pärast kaht ärajäämist koroona tõttu on huvi selle vastu tohutu. 20. sünnipäeva tähistava festivali esinejate nimekiri on läbi aegade parim ja kümned tuhanded inimesed on avapäeval kohal lootuses näha oma lemmikartiste. Keda on aga häbiväärselt vähe? Piletikontrollijaid ja teenindajaid. Mis on talumatult kõrge? Barcelona õhutemperatuur ja salakaval UV-indeks. Mida pole üldse? Kommunaalvett. Tulemus? Katastroof.

Et minna Barcelonas 12 päeva järjest kestvale Primavera Soundile, tuleb hakata reisi kavandama juba eelmise aasta sügisel. Muidu pole lootuski piletit saada, mis sest, et ühe nädalavahetuse eest tuleb välja käia kahesaja euro ringis. Esinejate nimekirja vaadates isegi vähe, sest kellele tahes sellest räägid, kadedus on alati esimene emotsioon.

Kui aga tähtis päev kätte jõuab, valdab tuhandete südant kurbus, sest iga indie-sõbra meelispala ja Primavera üks peaesinejaid The Strokes on salaja festivali esimeselt nädalavahetuselt maha tõmmatud – positiivne koroonaproov bändis ei võimaldanud esineda. Asja muudab veel kurvemaks tõsiasi, et kui oleks sügisel valinud hoopis teise nädalavahetuse, poleks Strokes nägemata jäänud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles