Paide teatri kunstiline juht: alarahastatus ei soosi mingilgi moel loomingulist tööd (2)

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Paide teater koosseisus Jan Teevet (esireas vasakult), Kirill Havanski, Johannes Richard Sepping (tagareas paremalt), Maria Paiste ja Oliver Issak tahtsid poseerida nagu traditsioonilisel perepildil seda tehakse, sest nad ongi üks pere ja teatrit ootab ees pereheitmine.
Paide teater koosseisus Jan Teevet (esireas vasakult), Kirill Havanski, Johannes Richard Sepping (tagareas paremalt), Maria Paiste ja Oliver Issak tahtsid poseerida nagu traditsioonilisel perepildil seda tehakse, sest nad ongi üks pere ja teatrit ootab ees pereheitmine. Foto: Dmitri Kotjuh

Täna hommikul tuli teade, et Paide Teatri kuueliikmeline meeskond lõpetab 31. detsembril 2022 tegevuse. Otsuseni viisid Paide linnas valitsev ebaselgus teatri tuleviku osas ning linnapoolse rahastuse oluline vähenemine. Paide teatri kunstiline juht Jan Teevet rääkis Postimehele, et praegune suhteline alarahastatus ei soosi mingilgi moel loomingulist tööd ja on teinud plaanide tegemise võimatuks. 

Paide Teater alustas Paide linna kutsel tööd 2018. aasta 1. augustil. Nelja aasta jooksul, mis teater tegutses, jõudis lavale 28 lavastust ja aktsiooni, seal hulgas palju tähelepanu pälvinud aktsioon «Paide 3000» ning selle raames toimunud 33 kõnet, Varivolikogu, Paide sümfoonia ja kultuuriaed.

Paide teatri kunstiline juht Jan Teevet sõnas, et vaatamata ligi poolteist kuud kestnud aruteludele, kohtumistele linnajuhtidega ja võimaluste kaardistamisele, on lõpetamisotsuse teatavaks tegemine siiski raske. «Paide Teater sündis Paide linna kutsel ja see on miski, mille eest me lõputult tänulikud oleme. See on olnud pöörane avantüür. Aga täna oleme jõudnud olukorda, kus me ei taju linna visiooni teatri tulevikust ning meil puudub igasugune kindlus oma eelarve suhtes. Sellises olukorras ei ole meil võimalik tagada teatri arengut,» sõnas Teevet.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles