INTERVJUU ⟩ Rene Arikas Estonia hukupaigalt: kui on võimalus, tooksime välja ka vöörirambi (3)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Pildil Ohutusjuurdluse Keskuse juht Rene Arikas. Foto Madis Veltman, Postimees.
Pildil Ohutusjuurdluse Keskuse juht Rene Arikas. Foto Madis Veltman, Postimees. Foto: Madis Veltman

Rene Arikase sõnul on võimalik, et muude uuringute lõppedes tuuakse merepõhjast välja ka Estonia vööriramp, kuid seda tõenäoliselt sel aastal ei tehta. Praegu toimub vraki juures fotogramm-meetria uuring ning üsna pea hakatakse intervjueerima pääsenuid. 

7. juunil startisid Eesti Ohutusjuurdluse Keskus (OJK) ja Rootsi Õnnetuste Uurimise Amet Estonia hukupaigale, et seal läbi viia fotogramm-meetria uuring.

OJK juht Rene Arikas sõnas reedel Postimehele, et seni on uuringud hästi läinud ning neljapäeval lõpetati fotogramm-meetriline põhiuuring. Reedel ja laupäeval uuritakse merepõhja profilaatoriga, mille eesmärk on tuvastada vraki ümbruses merepõhja profiil.

Esialgsed fotogramm-meetria uuringu andmed saavad Arikase sõnul loodetavasti töödeldud pühapäevaks. «Pühapäeval vaatame ka üle, kas meil on jäänud mingid alad katmata või kus on resolutsioon võib-olla natuke kehvem. Need teeme veelkord fotogramm-meetriaga üle. Plaanide kohaselt pühapäeva tööpäeva lõpuks või esmaspäeva lõunaks peaks meil valmis olema,» ütles ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles