Kadrinlastel mõlgub meelel Ukraina, kelle toetuseks valati higi

Postimees
Copy
Riigikogulane Indrek Saar (valges särgis) andis Kadrinas higi valades panuse Ukraina toetuseks.
Riigikogulane Indrek Saar (valges särgis) andis Kadrinas higi valades panuse Ukraina toetuseks. Foto: Annika Vanaküla

Heategevuslikke aktsioone Ukraina toetuseks jagub Eestis pea igale maitsele ja näib, et inimeste soov aidata pole raugenud. Kadrinas otsustati siduda Ukraina abistamine sportliku mõõduvõtuga, täpsemalt üldfüüsiliste võimete testiga.

Kadrina Noorsportlaste Fondi korraldataval iga-aastasel NATO testil, millega Eesti kaitseväes võrreldakse tavapäraselt ajateenijate sportlikku vormi, osales tänavu üheksa kolmeliikmelist võistkonda ja üle paarikümne individuaalvõistleja.

«Kogusime [osavõtumaksudena] 240 eurot. Need pole küll miljonid, aga loodame, et sellest on abi,» märkis ürituse korraldusmeeskonda kuuluv Kadrina spordikeskuse juht Robert Salep.

Varasematel aastatel on Kadrina staadionil füüsilist vormi mõõtnud teiste hulgas Tapal baseeruvad liitlasvägede sõdurid, aga ka mitmed tippsportlased. Nii on staadionil nähtud Eesti paremikku kuuluvaid noori triatleete klubist 21CC eesotsas treener Marko Albertiga. Seekord lisas jõuproovile kaalu Kadrina vallas elav riigikogulane, sotsiaaldemokraat Indrek Saar.

«Võistlus oli igati tipp-topp ja tublisid tulemusi tehti hulga,» kinnitas Kadrina Noorsportlaste Fondi asutaja, pensionipõlve pidav endine ettevõtja Kaul Augasmägi. «Kokku oli poolsada võistlejat. Ilm soosis, kuigi kõhulihaste harjutuse ajal tuli kerget vihma. Aga jooksud ja lõpetamine toimusid juba mõnusa ilmaga.»

NATO testi võistlusaladena olid tavapäraselt kavas käte kõverdamine toenglamangust, käed kuklal istesse tõus selililamangust ja 3200 meetri jooks.

Üldvõidu noppis seekord maksimaalse 300 punktiga Kaitseliidu Viru maleva tiim koosseisus Tõnu Rummo, Argo Pällo ja Aire Talbach. Teiseks platseerusid Kadrina keskkooli noormehed (Marten Romet Rindberg, Tanel Jaagup Sillajõe, Rasmus Lui) 294 ning kolmandaks HAKA Plast (Jaroslav Tomentšuk, Artur Aleksejev ja Rein Kriks) 287 punktiga.

HAKA Plasti võistkonna noorimal liikmel oli seejuures vanust 22 aastat, kahel kogenumal aga turjal 69 ja 71 aastat ning mõlemad tegid oma alal ka maksimumsoorituse.

Kaul Augasmägilt teenis tunnustuse individuaalarvestuses võistelnud 48-aastane Jana Põldnurk, kes andis silmad ette pea kõikidele mehepoegadele, kogudes maksimumsumma. Temaga samaväärse saagi noppis ka 69-aastane Augasmägi ise.

Üks punkt jäi 300 punktist lahutama naistest Marit Hiiemaad ja meestest Rakvere võrkpalliklubi peatreenerit Mehis Täppi. Jooksudistantsil väledaid jalgu näidanud Indrek Saarele rehkendati kokku igati soliidsed 270 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles