Ligi: kärbete nimekiri on päris jõhker

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Riigikogu rahanduskomisjoni reformierakondlasest esimehe Jürgen Ligi sõnul on nii tema parteil kui selle partneritel «päris jõhker» eelarvekärbete nimekiri ning pensionimaksete külmutamine on praegusel ajal «mikroskoopiline probleem».


«Kärpevajadus on meeletult suur ja on veel hullemaid ettepanekuid kui pensionisamba maksete külmutamine,» sõnas Jürgen Ligi ETV saates «Terevisioon», vahendab ERR Uudised.

Ligi sõnul on pensionikogumise puhul tegemist pikaajalise säästmisega ja selle puhul on kõige tähtsam see, et meie raha püsiks.

«Väikeriigi puhul tähendab see, et võetakse kasutusele euro. Aasta või kahe sissemaksete teema on mikroskoopiline probleem, kui satub ohtu rahasüsteem. Praegune üldine konsensus - ma julgen väita - koalitsiooni sees on see, et säästmise, riigi lubaduste ja mille iganes seisukohalt on kõige olulisem koondada jõud euro kasutuselevõtuks.»

Ligi sõnul tuleb eelarvekärbetes teha väga valusaid otsused, sest vastasel juhul võib Eesti riiki ees oodata pankrot ning see oleks tema sõnul tuhat korda hullem kui need mõni tuhat krooni, mida riik pensioni II sambasse maksab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles