Nõmme linnaosavalitsus nõuab Hiiu staadioni rekonstrueerimist mitmefunktsiooniliseks staadioniks

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Hiiu staadioni projekteerimistingimuste eelnõu avalik arutelu.
Hiiu staadioni projekteerimistingimuste eelnõu avalik arutelu. Foto: Nõmme linnaosavalitsus

Nõmme linnaosavalitsus ei toetanud Hiu staadioni projekteerimistingimuste eelnõu, mille kohaselt muutuks staadion rekonstrueerimise käigus puhtalt jalgpallistaadioniks.

Nõmme linnaosa valitsusele laekus Hiiu staadioni jalgpalliväljakute projekteerimistingimuste eelnõu avaliku väljapaneku jooksul 37 ettepanekut, mille alusel ja arvestades Nõmme linnaosakogu otsust selles küsimuses toetab linnaosavalitsus Hiiu staadioni rekonstrueerimist mitmefunktsiooniliseks staadioniks.

Nõmme linnaosavanema Karmo Kuri sõnul toetatakse igati Hiiu staadioni rekonstrueerimise ideed. «Meie seisukoht aga on, et staadion rekonstrueerimise käigus ei tohi ära kaotada korvpalli- ning võrkpalliväljakut ja see peab jääma mitmefunktsiooniliseks. Nõmmel ei ole teist alternatiivset kergejõustiku staadionit, mida koolid saaksid kasutada. Seetõttu peame me hea seisma ka teiste Nõmmel harrastavate spordialade eest,“ rääkis Kuri.

Nõmme linnaosavalitsus korraldas Harku tänav 62 jalgpalliväljakute ehk Hiiu staadioni projekteerimistingimuste eelnõu ja lisamaterjalide avaliku väljapaneku 25. maist kuni 13. juunini. Avaliku väljapaneku jooksul laekus linnaosavalitsusele projekteerimistingimuste eelnõu kohta 37 vastuväidet ja ettepanekut, mis edastati jooksvalt keskkonna-ja kommunaalametile.

Hiiu staadioni küsimus oli päevakorras ka Nõmme linnaosakogu 8. juuni koosolekul, kus võeti vastu otsus projekteerimistingimuste eelnõu praegusel kujul mitte toetada.

Nõmme linnaosavalitsuse seisukoht Harku tänav 62 jalgpalliväljakute (Hiiu staadioni) rekonstrueerimise kohta:

•Toetame Hiiu staadioni rekonstrueerimist ja antud investeeringut ning soovime, et projektiga edasi liigutakse;

•Toetame Hiiu staadioni rekonstrueerimist mitmefunktsiooniliseks staadioniks, kus lisaks jalgpallile on võimalik harrastada ka muid spordialasid (kergejõustikku). Nõmme koolid peavad saama staadionit kasutada kehalise kasvatuse tundide, spordipäevade ja võistluste läbiviimiseks, sest Nõmmel puudub alternatiivne kergejõustiku staadion;

•Alles tuleb jätta 2021. aastal valminud laste mänguväljak;

•Korvpalli- ja võrkpalliväljak peavad säilima või uuel kujul rajatama staadioni juurde;

•Looduskeskkonna muutmine ja parkimisplatside loomine tuleb hoida minimaalsena. •Staadionile liikumiseks tuleb leida uuenduslikke lahendusi ja võimalusi (autoga liiklejail on võimalik kasutada Nõmme-Harku terviseraja Hiiu parklat ja staadioni juurde, laste mänguväljaku lähedusse, kavandada jalgrataste parkimine).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles