GALERII Kuressaares sai tutvuda uhke lahingutehnika näitusega

Postimees
Copy

Võidupüha tähistamine Saaremaal kulmineerus maakaitsepäeva tehnika näitusega Kuressaare ranna puhkealal jaanituleplatsil ja Raiekivi säärel.

Maakaitsepäeval sai tutvuda kaitseväe, liitlaste, külaliste ja kaitseliidu lahingutehnika näitusega ning Eesti sõjamuuseumi ja Saaremaa sõjavara seltsi väljapanekuga. 

Kaitseliit tähistab täna võidupüha Kuressaares, kus pidupäev algas juba kell seitse hommikul riigilipu heiskamisega piiskopilinnuse torni.

Riigilipu heiskamisele järgnes pärgade asetamine Kuressaare vabadussõja ausambale ja oikumeeniline jumalateenistus Laurentiuse kirikus. Päeva tippsündmusel, paraadil keskväljakul, osales ligi 750 inimest nii Eestist kui välismaalt.

Kuressaare keskväljakule rivistusid üles kaitseliitlased, naiskodukaitsjad, kodutütred ja noorkotkad. Lisaks partnerid politsei- ja piirivalveametist ning päästeametist. Välisriikide esindajatest osalesid paraadil liputoimkonnad Soomest, Leedust, Poolast, Ameerika Ühendriikidest ja Tapal paiknevasse liitlaste lahingugruppi panustavad riigid Prantsusmaa, Ühendkuningriigid ning Taani. Lõunanaabrid Lätist olid esindatud ühe rühmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles