Zelenskõi tervitas Ukrainale EL-i kandidaadistaatuse andmist (1)

Copy
President Volodõmõr Zelenskõi.
President Volodõmõr Zelenskõi. Foto: Unian/president.gov.ua

President Volodõmõr Zelenskõi tervitas Euroopa Liidu neljapäevast otsust anda Ukrainale ametlik EL-i kandidaadi staatus unikaalse ja ajaloolise hetkena.

«Oodatud otsus, mis tehti ajal, kui Venemaa väed ründavad Ukrainat, on ainulaadne ja ajalooline hetk Ukraina ja Euroopa Liidu suhetes,» ütles Zelenskõi suhtlusvõrgustikus Twitter.

«Ukraina tulevik on Euroopa Liidus,» lisas president.

Zelenskõi tänas eraldi Euroopa Ülemkogu alalist eesistujat Charles Micheli, Euroopa Komisjoni presidenti Ursula von der Leyenit ja teisi EL-i juhte toetuse eest.

Ukrainlaste meediakanali Uniani andmetel salvestas president ka samasisulise lühikese videosõnumi ukrainlastele.

«Saime just kandidatuuri kätte. See on meie võit,» ütles Zelenskõi 55-sekundilises videos.

«Oleme seda oodanud 120 päeva ja samas 30 aastat,» ütles president.

Zelenskõi väljendas ühtlasi veendumust, et Ukraina väljub sõjast võitjana ja saab puhata pärast riigi uuesti ülesehitamist.

«Või ilmselt isegi – me võidame, ehitame uuesti üles, astume Euroopa Liitu ja siis puhkame. Või ilmselt me ei puhka ka siis. Igal juhul me võidame kindlalt,» rääkis president.

Euroopa Liidu (EL) liidrid leppisid neljapäeval kokku Ukrainale ja Moldovale kandidaadistaatuse andmises, teatas Michel veidi enne seda.

«Ajalooline hetk. Tänane päev tähistab otsustavat sammu teie teel Euroopa Liidu poole. Meie tulevik on üheskoos,» kirjutas Michel Brüsseli tippkohtumise ajal suhtlusvõrgustikus Twitter.

Ukraina esitas EL-i liikmeks saamise taotluse vähem kui nädal pärast Venemaa sissetungi 24. veebruaril.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles