Tondiraba jäähallis likvideerisid päästjad ammoniaagilahuse lekke

BNS
Copy
Tondiraba jäähall
Tondiraba jäähall Foto: Postimees/Scanpix

Pühapäeva hommikul sai häirekeskus teate, et Tallinnas Tondiraba jäähallis on ammoniaagi leke, mille päästjad kõrvaldasid ning hoonest välja reostus ei levinud.

Kell 8.23 said päästjad teate ammoniaagilekke kohta Tondiraba jäähallis. Sündmusele reageerinud keemiapäästemeeskond sisenes katusel asuvasse kompressoriruumi ja sulgesid lekke. Välja lekkinud aine oli tilkunud ka hoone alumistele korrustele, mis kaeti absorbendiga.

Keemiapääste meeskonna poolt toimus mõõtmisseire olukorra hindamiseks. Seejärel siseneti ruumi redelauto abil ning leke suleti. Lekkinud aine 20 ruutmeetri ulatuses kaeti absorbendiga ning koguti mahutisse ja utiliseeritakse. Ohtlik aine väljaspoole objekti ei lekkinud ning ümbruskonnas viibivatele inimestele ja keskkonnale ohtu ei kujutanud.

Päästjad sulgesid lekke kell 10.51.

Sündmusele reageerisid meeskonnad Kesklinna, Kopli, Lasnamäe, Lilleküla ja Pirita päästekomandodes ning keemiahaagis Kesklinna ja Lilleküla päästekomandodest.

Õnnetuses keegi kannatada ei saanud. Päästjate ohutus keemiasukeldusel oli tagatud spetsiaalsete ülikondade ja hingamisteid katvate vahenditega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles