REPORTAAŽ ⟩ Endine eluaegne vang: olen omamoodi pioneer

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
Aeg on liiga väärtuslik, et kulutada seda lollustele, kinnitab endine eluaegne vang Oleg Pjatnitski ajakirjanikule. Rumaluste asemel võib kasvõi asjatada koduaias.
Aeg on liiga väärtuslik, et kulutada seda lollustele, kinnitab endine eluaegne vang Oleg Pjatnitski ajakirjanikule. Rumaluste asemel võib kasvõi asjatada koduaias. Foto: Mihkel Maripuu

Viru, Tartu ja Tallinna vanglas eluaegset karistust kandvast 40 vangist on seni vabastatud üks: kokku 38 aastat kinni istunud ja sellega omapärast rekordit oma nimel hoidev Oleg Pjatnitski.

Postimees usutles nüüdseks rohkem kui aasta tagasi eeskujuliku käitumise eest vanglast tingimisi vabanenud ja oma elus uue lehekülje pööranud 62-aastast Pjatnitskit, et uurida, kuidas kulgeb tema kohanemine tavaeluga, kuidas ta tajub ümbritsevat ning millega oma päevi sisustab.

Väljas sajab vihma, mis teeb olemise ebameeldivalt vesiseks. Masin Ämaris asuva kortermaja ette pargitud, astume õiget trepikoda aimata püüdes välisuksest sisse. Hetk hiljem heliseb telefon. Hääl telefoni teises otsas kuulub Oleg Pjatnitskile, kes märkas meie saabumist ja sedagi, et eksleme fotograafiga vales suunas, ning juhatab õige teeotsa kätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles