Mustamäe metsa kerkib hiiglasuur PVC-hall

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Kui Postimees kutsus ümbruskonna elanikud staadionile kohtuma, tuli sinna kümneid pneumohalli vastu olevaid inimesi.
Kui Postimees kutsus ümbruskonna elanikud staadionile kohtuma, tuli sinna kümneid pneumohalli vastu olevaid inimesi. Foto: Mihkel Maripuu

Üle-eelmisel nädalal üritas Tallinna linnavõim taas etendada elanike kaasamist, kui kohalikele elanikele tutvustati Tallinna Tehnikaülikooli hoone taga metsas asuvale staadionile kavandatava suure pneumohalli projekti.

Ümbruskonna elanikele ei meeldinud esiteks see, et edaspidi paistab koduaknast männimetsa asemel hiiglasuur täispuhutud kilekott, nagu ütles üks staadioni naaber. Teiseks ei taha inimesed leppida, et kaob võimalus kasutada unarusse jäetud staadioni tervisespordiks, jalutamiseks või muud moodi vaba aja veetmiseks. Kolmandaks jäävad ketta- ja vasaraheitjad ilma ainsast treenimiskohast Tallinnas. Samuti tundus elanikele, et kõik on juba otsustatud ja nüüd üritatakse seda plaani neile lihtsalt maha müüa.

Juriidiliselt on aga kõik korrektne. Staadion kuulub Tallinna Tehnikaülikoolile, kes on juba sõlminud hoonestusõiguse lepingu Tallinna Kalevi jalgpalliklubiga. Detailplaneering näeb sellele kohale ette küll ainult kuni seitsme meetri kõrgusi hooneid, aga sellest saab mööda terminiga «ajutine ehitis». Ajutise ehitise rajamise aluseks võivad olla projekteerimistingimused, mille järgi saab staadionile püstitada ka kõrgema hoone. Aga see-eest tohib ajutist ehitist püstitada kuni viieks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles