Vooglaid läks Kallase vastu kohtusse (12)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Varro Vooglaid.
Varro Vooglaid. Foto: Sander Ilvest

Varro Vooglaid ja tema Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) pöördusid kohtusse peaminister Kaja Kallase (RE) Facebooki postituses avaldatud väidete tõttu.

SAPTK ja Vooglaid nõuavad kohtus peaminister Kaja Kallaselt (RE) ebaõigete andmete ümberlükkamist, kahju tekitava käitumise lõpetamist ja mittevaralise kahju hüvitamist.

Vooglaiu teatel esitati hagi Harju maakohtusse Kallase veebruarikuise postituse tõttu Facebookis, kus peaminister viitas, et Vooglaid on oma tegevusega rünnanud Eesti iseseisvust, tema meeleavaldusel rünnati ka Eesti politseid ning et muu hulgas on meeleavalduse korraldajad rünnanud arste, teadlasi ja meditsiinitöötajaid.

Vastuses Vooglaiule teatas peaministri büroo, et kõnealust postitust ei muudeta. 

Vooglaid väidab, et tema meeleavaldustel on alati rõhutatud vajadust käituda politseinike suhtes lugupidavalt. «Reaalselt ei ole ma mitte kunagi Eesti iseseisvust rünnanud – vastupidi, suur osa minu avalikust tegevusest on aastaid olnud suunatud sellele, et Eestis säiliks austus riikliku iseseisvuse ideaali vastu,» sõnas ta. 

Veebruaris toimunud koroonapiirangute vastane meeleavaldus «Vabaduse konvoi» muutus vägivaldseks, kui osalejad asusid politseinikke ründama. Hiljem palus politsei meedia abi ligi kümne inimese tuvastamisel. 
Veebruaris toimunud koroonapiirangute vastane meeleavaldus «Vabaduse konvoi» muutus vägivaldseks, kui osalejad asusid politseinikke ründama. Hiljem palus politsei meedia abi ligi kümne inimese tuvastamisel. Foto: Andres Haabu
Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles