GALERII Tallinna Raekoja platsil avati tänavune malevasuvi

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy

Esmaspäeva keskpäeval avati Tallinnas Raekoja platsil Eesti õpilasmaleva 2022. aasta malevasuvi ning saadeti teele 61 malevarühma.

Ühtekokku saab käesoleval suvel Eesti õpilasmalevate korraldajate kaudu tööd üle 5000 koolinoore. Malevlased liikusid rongkäiguga mööda Harju tänavat Raekoja platsile, kus neid tervitasid abilinnapea Vadim Belobrovtsev ja sihtasutuse Õpilasmalev juhataja Ott Väli.

«Õpilasmalev on paljude põlvkondade noortel aidanud sisustada suve, leida uusi sõpru ja jäädvustada toredaid mälestusi kogu eluks. On suurepärane, et see traditsioon kestab ja maleva populaarsus üha kasvab. Oleme väga tänulikud kõigile tööandjatele, kes annavad noortele võimaluse saada oma esimesi töökogemusi,» ütles Belobrovtsev. «Hea meel on ka selle üle, et koroonapandeemia ajal märgatavalt vähenenud malevlaste arv on uuesti tõusuteel. Tallinnast läheb malevasse tänavu 1000 noort, mis on umbes 150 võrra enam kui eelmisel aastal.»

Uued rühmakomandörid said avatseremoonial kätte tunnistused ja malevanoored andsid vande. Tallinnast läheb teele 61 malevarühma. Neist 25 rühma jäävad tööle pealinna ja suuremale osale neist on tööandjaks Tallinna linnaosad või asutused, näiteks Tallinna Botaanikaaed, SA Tallinna Lauluväljak, Kadrioru Park jt. 36 rühma läheb aga laiali üle kogu Eesti. Tööandjateks on eraettevõtted nii põllumajandusest kui ka teeninduse ja turismi valdkonnast.

Malevasuve lõpetab 9.–11. augustil toimuv üleriigiline EÕM kokkutulek Toosikannul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles