Peaministri-küsimus saatis riigiõiguse ajutrusti tupikusse (23)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Kas ja millal peaks Kaja Kallas vähemalt formaalselt tagasi astuma? Selles ühisosa ei olnud. Lauri Läänemets paremal. Helir-Valdor Seeder osales arutelul veebi teel.
Kas ja millal peaks Kaja Kallas vähemalt formaalselt tagasi astuma? Selles ühisosa ei olnud. Lauri Läänemets paremal. Helir-Valdor Seeder osales arutelul veebi teel. Foto: Tairo Lutter

Peaminister Kaja Kallase (RE) staatus pärast Keskerakonna ministrite valitsusest väljaheitmist tekitab jätkuvalt riigiõiguse ekspertides lahkarvamusi. Arvatakse, et oma seisukoha peaks selles küsimuses kujundama ka riigikohus.

Praegu peab Reformierakond ning selle esimees Kaja Kallas võimuläbirääkimisi Isamaa ja sotsiaaldemokraatidega. Seda, et Kallas peaks enne uue koalitsiooni ametisse astumist tagasi astuma ja küsima riigikogult uue mandaadi, on nõudnud ka võimalik võimupartner Isamaa. Eelmisel nädalal Vikerraadio saates «Stuudios on peaminister» kõneledes väitis Kallas, et talle on mitmed riigiõiguse spetsialistid öelnud, et see oleks ohtlik pretsedent, kuna riigikogu ei anna mandaati valitsusele, vaid ainult peaministrile.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles