Tänavate joonimine ja fooride hooldamine läks Tallinnas odavamaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fooride hooldamist ja tänavate joonimist jätkab AS Signaal.
Fooride hooldamist ja tänavate joonimist jätkab AS Signaal. Foto: Toomas Huik

Tallinna transpordiameti korraldatud kolmest riigihankest võitis AS Signaal nii tänavate joonimise kui fooride hooldamise hanke, kusjuures pakkus senisest märgatavalt madalamaid hindu.

Liiklusmärkide hooldaja hanke kolm pakkumist avati esmapäeval, kuid võitjat ei ole praegu veel teada. Vastav komisjon teeb oma tööd ning tulemus võib selguda veel sel nädalal.

Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa rõhutas, et kolme eraldi hanke korraldamine tasus end tõesti ära, sest nii tänavate märgistamise kui fooride hooldamise pakkumised olid märgatavalt soodsamad senistest hindadest. See tähendab, et sama raha eest saab linnas hooldada rohkem liikluskorraldusvahendeid.

Ta lisas, et kõigile kolmele hankele laekus kolm pakkumist, kuid huvitundjaid oli rohkem. Kaks esimest hanget võitis praegu Tallinna liikluskorraldusvahendeid hooldav firma Signaal, mis tegi tõesti head pakkumised. Vastavad lepingud on ka juba alla kirjutatud.

Fooride hange oli Rüütelmaa sõnul rahvusvaheline ning pakkumisi laekus peale Eesti ka Lätist. Oli tunda tugevat konkurentsi ja tihedat rebimist ning see oligi transpordiameti eesmärk.

«Teekatte märgistuse rahvusvahelise hanke vastu tundis huvi isegi üks India firma,» märkis Rüütelmaa. «See on kompanii, mis on müünud Suurbritannia valitsusele lõhkeainet, ilmselt on siis tegemist keemiaettevõttega, mis toodab erinevaid asju. Pakkumist nad siiski ei esitanud.»

«Liiklusmärkide hooldamise hankele tegime endateada ka kõige soodsama pakkumise, kuid lõpliku otsuse peab langetama ikka transpordiameti komisjon,» ütles AS Signaal juhatuse esimees Ats Tamm. «Kõik kolm pakkujat on tegelikult kõvad tegijad.»

Signaali senine leping transpordiametiga nii tänavate joonimiseks kui fooride ja liiklusmärkide hooldamiseks saab veebrauariga otsa. Kui senine leping kestis seitse aastat, siis uued lepingud sõlmitakse viieks aastaks.

Hanked võitnud firmad peavad linnas korras hoidma 38 000 liikluskorraldusvahendit ning märgistama 25 000 ruutmeetrit tänavaid. Tänavuses linnaeelarves on selleks raha ligi 1,2 miljonit eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles