Riigiprokuratuur viib Ekspressi ajakirjanike kaasuse riigikohtusse (1)

BNS
Copy
Margit Vutt asub alates juuli keskpaigast riigikohtuniku Peeter Jerofejevi tööpostile.
Margit Vutt asub alates juuli keskpaigast riigikohtuniku Peeter Jerofejevi tööpostile. Foto: Margus Ansu / Pärnu Postimees

Riigiprokurör Sigrid Nurm vaidlustas riigikohtus Tallinna ringkonnakohtu määruse, millega tühistati Eesti Ekspressi kahe ajakirjaniku trahvimine kohtueelse menetluse andmete avaldamise eest.

Riigiprokurör Sigrid Nurm vaidlustas 14. juuni ringkonnakohtu määruse, millega tühistati 14. aprillil Harju maakohtus Eesti Ekspressi ajakirjanikele Sulev Vedlerile, Tarmo Vahterile ja ASile Ekspress Meedia igaühele 1000 euro suuruse trahvi määramine selle eest, et nad avalikustasid 25. märtsi artiklis info, et Swedbanki endine juhatus on saanud kahtlustuse rahapesus.

Loe pikemalt Postimehest: «ÄRRITAS PROKURATUURI: Kohus trahvis kaht Eesti ajakirjanikku rahapesuartikli eest».

Pärast ringkonnakohtu määrust selgitas riigiprokurör Sigrid Nurm, et määruse kohaselt kuuluvad ajakirjanikud menetlusväliste isikute hulka, kellel tuleb kohtueelse menetluse andmete avaldamiseks küsida prokuratuuri nõusolekut.

Nurm ütles BNS-ile, et ringkonnakohtu määrus aitab kaasa kriminaalmenetluse seadustiku § 214 tõlgendamisele ning ei välistanud, et vaidlus jätkub riigikohtus. «Kuigi trahvitaotlused on olnud varem erandlikud ning jäävad erandlikeks ka edaspidi, on õigusselgus selles küsimuses ääretult oluline,» kinnitas Nurm.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles