FOTOD Mees ründas Pirital elukaaslast ja appi tõtanud noormehi (3)

Postimees
Copy
Agressiivne mees ründab üht juhtunu tunnistajat.
Agressiivne mees ründab üht juhtunu tunnistajat. Foto: Lugeja foto

Pirita ranna lähistel lõi 26. juuni õhtul mees mitu korda oma elukaaslast ning ka naise kaitseks välja astunud noormehi. Limoni toimetuse poole pöördus olukorra tunnistajaks olnud noormees, kes sai vägivaldselt mehelt mitu lööki vastu nägu.

Limoni poole pöördunud noormehe sõnul liikusid nad sõbraga Pirita rannast parkla poole. «Jalutasin õhtul sõbraga Pirita rannas, tagasiteel auto juurde märkasime, kuidas üks mees peksab naist,» rääkis Andrei (nimi muudetud, pärisnimi toimetusele teada). 

Andrei nägi, et mees ei proovigi ennast peatada, seetõttu otsustas ta üritada peksja tähelepanu naiselt eemale saada. 

«Alguses ma huvitusin, miks ta naist lööb, selle ajaga andsin naisele aega, et ta saaks ennast vabaks rebida mehe käest. Kohale sõitis veel eesti keeles rääkivaid noori, kuskil 14-15aastased, nagu ka mina, ka nemad ei jäänud lihtsalt möödujateks. Ma üritasin mehega kontakti saavutada,» kirjeldas Andrei, kelle hinnangul oli mees üle 40 aasta vanune. 

Mees jätkab agressiivset käitumist ja üritab tunnistajat lüüa.
Mees jätkab agressiivset käitumist ja üritab tunnistajat lüüa. Foto: Lugeja foto

«Jutu alguses ta üritas meist lahti saada ning lausus, et me oleme väga tublid, et ei läinud niisama mööda. Isegi surus kätt. Rääkis, et tegelikult see naine jälitas teda, naine olla ta endine tüdruksõber. Kinnitas, et neil olla keerulised suhted jne. Aga kui kordasin küsimust, et miks ta lööb naist, siis läks mees agressiivseks: tõstis häält ja hakkas solvama,» meenutas Andrei.

Otsustati helistada politseisse. «Helistamise ajal jooksis mees Pirita Keskuse poole. Politseile selgitasime, mis oli just juhtunud,» rääkis Andrei. Lisaks olid eesti noored rääkinud Andreile, et see sama mees ahistas alaealisi tüdrukuid ning seda märkaski siis endine tüdruksõber. 

Selle peale pööras mees aga ümber ja jooksis karjudes Andrei poole ning ütles, et tüdruk, kellega ta suhtles, ei olnud alaealine, vaid 22-aastane. Andrei palus tal hoida distantsi, mille peale ta andis teada, et ei hakka seda palvet täitma, liikudes aina lähemale. 

«Ma ise ei saanudki aru, kui ta mind lööma hakkas. Aga õnneks ma suutsin viimasel hetkel kuidagi veidi eemaldaduda ning sain löögi vaid vastu lõuga,» kirjeldas Andrei ja lisas, et see oli ikkagi väga valus. «Helistasin kohe politseisse ja rääkisin juhtunust, et nad kiiremini reageeriksid.»

Noored üritasid politseile kirjeldada, millises suunas liigub mees. Aga seda oli keeruline teha, kuna mees oli etteaimamatu. «Mees jooksis viis minutit, väsis ning pööras end meie poole, solvas mind ja eesti noori. Vene roppuseid kuulsin ikka väga korralikult. Kõik mehe teod olid agressiivsed,» lisas Andrei. 

«Mulle helistas politsei tagasi, et täpsemalt uurida, kus mees on. Ja sel hetkel me kõik nägime, kuidas mees lõi eesti noorukit vastu pead. Poiss karjus, et mees ei tuleks talle lähemale ja ei lööks teda. Ma jooksin sinna, et seda meest peatada. Ta pakkus, et me võiksime kakelda omavahel, et aru saada kumb on lahedam, samal ajal solvas mind edasi,» rääkis Andrei.

«Pärast seda, kui ma keeldusin kaklusest, hakkas ta tüdrukuid solvama, kes olid eesti poiste kambas,» kirjeldas Andrei. 

Mees jookseb teda jälitava noorteseltskonna eest peitu.
Mees jookseb teda jälitava noorteseltskonna eest peitu. Foto: Lugeja foto

Pärast seda, umbes 10–15 minutit hiljem said nad aru, kuhu agressiivne mees liigub – Lükati silla suunas. «Seal teda ootaski ees politsei.» 

Ida-Harju politseijaoskonna vanemuurija Oksana Nikiforova kinnitas, et juhtunust teatati politseile õhtul kella 22.24 paiku. «Patrull saabus sündmuskohale ning esialgsetel andmetel tülitsesid 41-aastane mees ja 22-aastane naine. Nüüd kontrollime kõiki juhtunu asjaolusid, misjärel tehakse otsus menetluse alustamiseks,» ütles Nikiforova.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles