Keskkonnaamet vaatab üle Linnamäe paisule antud valitsuse loa

BNS
Copy
Valitsus otsustas, et Jägala jõe paisutamine ning elektri tootmine Linnamäe hüdroelektrijaamas võivad jätkuda ka tulevikus.

 
Valitsus otsustas, et Jägala jõe paisutamine ning elektri tootmine Linnamäe hüdroelektrijaamas võivad jätkuda ka tulevikus.  Foto: Madis Veltman

Keskkonnaamet teatas, et analüüsib valitsuse korraldust, millega anti juuni alguses nõusolek Linnamäe paisu tegevuse jätkamiseks jõe paisutamisel ja hüdroelektrijaamas elektrienergia tootmisel.

Linnamäe hüdroelektrijaama pais asub Jägala loodusalal, mis kinnitati Natura 2000 võrgustiku alaks 2007. aastal. Pais on jõele rajatud pea sada aastat tagasi ning on kuulutatud kultuurimälestiseks.

Avalikke huvisid kaaludes otsustas valitsus kultuuripärandi ja taastuvast energiaallikast elektri tootmise säilimise kasuks. Otsuse tegemisel arvestati kohaliku kogukonna arvamust.

Korralduse vastuvõtmisel peaks keskkonnaamet seadma sobilikud asendusmeetmed ja andma tegevusloa, ent kuna ameti sõnul on tegemist esimese juhtumiga Eesti õiguspraktikas, kus Natura erand rakendati tagantjärgi, siis viiakse nüüd läbi õiguslik analüüs.

Amet teatas elektrijaama käitajale OÜ Wooluvabrik, et pikendas Linnamäe paisu veeloa taotluse menetluse tähtaega kuni 2022. aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles