Tallinnas puistatakse kuumaga sulanud asfaldile liiva

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Sulanud pigi tekkis Kaubamajaka parklas pikkade pühade ajal ning kiireid lahendusi oli keeruline leida.
Sulanud pigi tekkis Kaubamajaka parklas pikkade pühade ajal ning kiireid lahendusi oli keeruline leida. Foto: Urmas Luik

Suure kuumuse tõttu kipub sulama tänavate asfaltkate, millele puistatakse probleemide vältimiseks liiva.

Kõrged õhutemperatuurid on Tallinnas tõstnud teekatete temperatuurid üle 50 kraadi, mistõttu on kuumenenud bituumen paiguti teekatte pinnale tõusnud. Selline olukord tekib enamasti tihedama liiklusega tänavatel ning ristmikel.

Tallinna keskkonna- ja kommunaalamet jälgib teede seisukorda pidevalt ja vajadusel puistatakse olukorra leevendamiseks teedele liiva.

Eile puistati liiva Paljassaare teel ja Kloostrimetsa teel ning Saku, Kauba, Rapla, Maleva ja Lubja tänaval. Täna puistatakse Paljassaare tee ning Kauba, Rapla, Saku ja Maleva tänava, samuti Lubja ja Laagna tee ühendustee ja Silikaltsiidi tänava teekatetele.

«Kuumadel temperatuuridel on ohtlik mõju mitte üksnes inimeste ja loomade tervisele, vaid ka teedele. Pingutame selleks, et sõiduteede ülekuumenemist leevendada, kuid siiski soovitan autojuhtidel olla eriti tähelepanelik teekatte suhtes vältimaks liiklusõnnetusi,» sõnas abilinnapea Vladimir Svet.

Kuni kuumad ilmad kestavad, jätkub ka sulavate lõikude katmine puistematerjaliga. Tänavate kastmine teede jahutamiseks ei oleks otstarbekas, kuna vesi aurustub kuumalt asfaldilt 10 minutiga ja jahutavat efekti praktiliselt ei teki, lisaks võivad kastmisautod omakorda teekatetele kahju tekitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles