Michal: Kõlvart peab kaaluma ametist lahkumist (9)

Postimees
Copy
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Remo Tõnismäe

Riigikogu majanduskomisjoni esimehe ja Tallinna linnavolikogu aseesimehe Kristen Michali (RE) sõnul tuleb Tallinna linnapeal Mihhail Kõlvartil (KE) kaaluda ametist lahkumist.

«Tallinna haigla rajamise plaan läks kraavi. Suur juhtimisviga, mille puhul tuleb kaaluda linnapeal ametist lahkumist,» kirjutas Michal ühismeedias.

«Miks läks üks suur arendus, haiglate liitmine ja kaasaegsema taristu, seeläbi parema ravikvaliteedi loomine meie inimestele kraavi?» küsib ta. «Põhjus lihtne – Euroopa raha kasutamisega kaasnevad tähtajad ja isegi lihtsamates kommunaalasjades saamatu linnavalitsus ei suuda tagada plaani elluviimist.»

Michal jätkab: «Rahastamisotsused on tänaseni lahti, segadusi on projekti sisulise küljega (sünnitusabi näiteks), lisaks sõnumid, et töö käigus muutub korruste arv. Edulugu, nagu punase plastiku tänavale valamine ja merre voolamine. Ainult, et mitte nii nähtavalt.

Mage värk oleks pehmelt öeldud. Olen endiselt Tallinna haiglate liitmise, kaasaegse taristu loomise pooldaja. Polnud saladus, et olen ka üks osake jõust, mis pealinna saadikuna toetas ELi taasterahastust raha saamist Tallinna haigla sünniks. Et pealinna ja Eesti inimesed saaks parema tervishoiu ja ehk tekiks tulevikus üks uus ekspordivõimalus. Puhtam, kõrgema lisandväärtusega, annaks tööd ja leiba.

See juhtum saab üheks maamärgiks halvast juhtimisest. Kui on tähtajad, riskid teada, tuleks võimalikult laiapõhjaliselt kaasa tõmmata kõik, kes saavad ja tahavad aidata. Linnapea valis teise suuna, ütles, et teeb ise, ainus, mida teistelt tahab, on raha. Teatades linnavolikogus meile puldist, et tema vastutab ja teeb valmis.

Ei teinud. Isegi mitte lähedale.

Seega – augustis, kui volikogu koguneb, tuleb hakata arutama, kas nii viletsa ettenägemisvõimega linnapea ametisse sobib. Tallinna haigla läbikukkumine on tema vastutus. Arvan, et ta peaks kaaluma ametist lahkumist.»

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles