Oravate kättemaks: Keskerakond kaotas lisaks võimule ka oma poliitilised lapsed (9)

Copy
Tallinna Haigla eskiis.

 
Tallinna Haigla eskiis.  Foto: ConArte OÜ

Keskerakond, aga nii mõnigi muu poliitiline jõud sai eile hommikul närvivapustuse: Reformierakonna valitsus lõi hingekella Tallinna suurhaiglale, Turba-Risti raudteele ning meditsiinikopteritele. Täpsemalt kirjutati need kolm investeeringut välja Eesti taasterahastu kavast ehk Euroopa Liidu rahapotist, mis mõeldud liikmesriikidele koroonakriisist väljatulemiseks.

Kuna Eesti majandus taastus koroonapandeemiast eeldatust kiiremini, kahanes eelmisel sügisel kinnitatud 982,5 miljoni euro suurune pakett 120 miljoni võrra väiksemaks, 862,2 miljonile eurole. See ei saanud tulla kellelegi aga erilise üllatusena: juba taasterahastukava kinnitades teati, et summa võib väheneda umbes saja miljoni võrra.

Seejuures ei otsinud valitsus kokkuhoidu vähenenud summa ulatuses, vaid kavast visati välja investeeringuid kolm korda suurema summa eest, 360 miljoni euro ulatuses. Suurim kärbe, 280 miljonit saavutati hiigelprojekti Tallinna Haigla maha kriipsutamisega. 80 miljonit leiti ka Turba-Risti raudtee sahtlisse jätmisest (34 miljonit) ja politsei- ja piirivalveametile meditsiinikopterite soetamata jätmisest (46,3 miljoni eurot). Kõik kolm olid olnud Keskerakonnale tähtsad teemad ja lubadused.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles