KRIMI Vangide lapsed vanema külastamiseks enam alasti kükitama ei pea

Copy
Kui teistes ELi riikides on vange külastavate laste lahtiriietamine ja kükitama palumine pigem äärmuslik meede, praktiseeriti seda Eestis tänini, kuniks piirid seadis kohus.
Kui teistes ELi riikides on vange külastavate laste lahtiriietamine ja kükitama palumine pigem äärmuslik meede, praktiseeriti seda Eestis tänini, kuniks piirid seadis kohus. Foto: Artur Kuus

Enne suve jõustus kohtuotsus, millega keelati ära pikaaegne komme kontrollida vange külastavaid lapsi lahtiriietumisega. Kohtuveskid pani käima ühe vangi kaebus, mis puudutas tema naist ja kaheksa-aastast last.

Kohtusse jõudnud juhtumile lisaks on saanud arvukaid kaebusi nii õiguskantsler kui ka vanglad ise. Ehkki teiste riikide praktikas on tegu äärmusliku abinõuga, on Eesti vanglates paljatel lastel keelatud esemete peitmist kahtlustades kükitada lastud aastaid. Seda olenemata sellest, et õiguskantsler on sellise kontrollmeetme vastuolulisusele korduvalt tähelepanu juhtinud: miks mitte panna hoopis rohkem rõhku vangide külastusjärgsele kontrollile?

Alasti vanaema, rase ja laps said erandi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles