FOTOD Vandaal näitas Rakvere punamonumendi juures ihurammu (11)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Teises maailmasõjas hukkunute mälestuseks püstitatud monument Rakveres.
Teises maailmasõjas hukkunute mälestuseks püstitatud monument Rakveres. Foto: Marianne Loorents

Rakveres Laial tänaval vandaalitseti esmaspäeva õhtupoolikul sealse punamonumendi juures.

Ühismeedia grupis «Märgatud Rakveres» levivad fotod juhtunust, kus vandaal lõhkus lillepotte ja loopis küünlaid laiali. Samuti on sündmuskohale jäetud välja prinditud Ukraina lipp kirjaga «Putinismita maailma nimel!»

Politsei- ja piirivalveametile laekus teade vandaalitsemisest esmaspäeva õhtul kell 20.30, misjärel käis asja kohapeal kontrollimas politseipatrull. Selgus, et mälestusmärki vandaalitsemise käigus ei rikutud, kuid tuuseldatud oldi lillepottide kallal. 

Sündmuse asjaolude selgitamiseks alustas politsei väärteomenetluse, et tuvastada rikkuja isik. Samuti teavitasid korrakaitsjad vandaalitsemisest Rakvere linnavõime, et omavalitsus saaks mälestusmärgi ümbruse korrastada.

Rakveres vandaalitseti punamonumendi juures.
Rakveres vandaalitseti punamonumendi juures. Foto: Kuvatõmmis ühismeediast
Rakveres vandaalitseti punamonumendi juures.
Rakveres vandaalitseti punamonumendi juures. Foto: Kuvatõmmis ühismeediast

Virumaa Teataja andmetel on monumendi juurde ühishauda maetud ilmselt 80 teises maailmasõjas hukkunud inimese säilmed. Valdavalt on tegemist ümbermatustega ja kogu Lääne-Virumaalt matmiskohta toodud hukkunutega.

Tänavu kevadel levisid kogukonnas üleskutsed punamonument teisaldada. Alles juuni keskpaigas arutas linnavolikogu, mida peaks monumendiga edasi tegema. Konkreetse seisukohani aga ei jõutud.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles