Pärnu Ooperipäevad ärkavad pikast koroonaunest

Alvar Loog
, toimetaja
Copy
Wolfgang Amadeus Mozarti «Don Giovanni» Poola Kuningliku Ooperi lavastuses. 
Wolfgang Amadeus Mozarti «Don Giovanni» Poola Kuningliku Ooperi lavastuses. Foto: Maciej Czerski

Selle nädala neljapäevast laupäevani toimuvad Pärnu Kontserdimajas juba 14. korda Pärnu Ooperipäevad – 2003. aastal alguse saanud üritus, mis leidis algselt aset igal aastal, seejärel üle aasta ning naaseb nüüd pärast koroonakarantiinist tekkinud täiendavat viivitust nelja-aastase pausi järel.

Tänavuse festivali peakülaliseks on esmakordselt Eestis esinev Poola Kuninglik Ooper, kelle ettekandes saab publik kuulda ja näha galakontserti ning kahte täispikka ooperit, milleks on Wolfgang Amadeus Mozarti «Don Giovanni» ja Stanisław Moniuszko «Õudne mõis». Ooperipäevade eel vastas minu küsimustele Pärnu Kontserdimaja juht Marika Pärk.

Paus Pärnu Ooperipäevade eelmise ja tänavuse toimumiskorra vahel venis päris pikaks. Ega teil tegijatena sellist tunnet ei tekkinud, et nüüd on kõik, et ehk ei peaks jätkama?

Eks see tunne tuleb vahepeal ikka peale. 2020. aastal oli meil eriti kurb meel selle üle, et kui kevadel kuulutati välja üleriigiline karantiin, siis just sellele eelneval päeval oli Poola Kuningliku Ooperi delegatsioon meie juurest lahkunud ning me olime põhjalikult läbi arutanud kõik etendustega seotud tehnilised üksikasjad.

Karantiini ajal rõhus just teadmatus – keegi ei teadnud, mis edasi saama hakkab. Kuni mai lõpuni olime ürituse toimumise osas veel sinisilmsed, aga siis kadus viimanegi lootus. Kuna ooperiproduktsioonid on väga kulukad, siis polnud meil mingit võimalust planeerida neid kõigest poolele saalile. Leppisime siis Poola poolega kokku, et püüame sama kava lavale panna kaks aastat hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles