WRC Rally Estonial saavad mehed mõõta testosterooni taset

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Rally Estonia möödunud aastal.
Rally Estonia möödunud aastal. Foto: Risto Pirnpuu

WRC Rally Estonia ajaks avab Synlab Tartu Raekoja platsi juures testimisbussi, kus mehi ootab spetsiaalne Rallimehe tervisepakett ja võimalus pääseda ralli pidulikul auhinnatseremoonial lavale.

12 eurot maksva Rallimehe tervisepaketi valinud rallifännid saavad kontrollida oma meessuguhormooni ehk testosterooni ja kolesterooli taset, millest esimene mõjutab mehe seksuaalaktiivsust, spermatosoidide arengut ja viljakust, eesnäärme funktsiooni, aga ka lihasmassi ja –jõudlust. Kolesterool on oluline südame-veresoonkonna haiguste (nt südamelihase infarkt ja insult) avaldumisriski näitaja ja on umbes 60 protsendil meestest üle 5 ehk liiga kõrge.

Kontrolli jaoks ei ole vaja saatekirja ega eelregistreeringut. Samuti ei pea mehed muretsema eelneva söömise või joomise pärast. Lihtsa veenivere analüüsi vastuse saavad mehed hiljemalt järgmisel päeval digiloost või labori patsiendiportaalist minu.synlab.ee. Kõigi Rallimehe testi teinud vastutustundlike meeste vahel loositakse välja auhind, mille võitja kuulutatakse välja pühapäevasel Rally Estonia pidulikul auhinnatseremoonial.

Synlabtestimisbuss on Tartu Raekoja platsi kõrval avatud ralli esimesel kolmel päeval, 14.–16. juulini. Neljapäeval ja reedel kell 16–19.30 ning laupäeval kell 12–19.30. Lisaks saavad mehed koju minnes naisele kingiks osta Naise tervise- ja ilupaketi soodushinnaga.

Lisaks spetsiaalsele tervisekontrollile korraldab Synlab rallisõpradele ennustusvõistluse. Nimelt kannab laupäeval, 16. juulil kell 10.16 hommikul algav kiiruskatse SS11 nime SYNLAB/Mäeküla 1. Selle esimeses Keeni pealtvaatamisalas kihutavad maailma ja kodumaised rallitipud läbi Synlabi hüppekaare. Pealtvaatajad, kes oskavad pakkuda, kui pikalt hüpatakse seal pikim hüpe meetrites, saavad auhinnaks tervisekontrolli kinkekaardid. Ennustada saab Synlabi bussis neljapäeval ja reedel ning katsel Synlabi telgis enne katse algust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles