Kiirus- ja foorikaamerad fikseerisid poole aastaga üle 150 000 rikkumise

BNS
Copy
Kiiruskaamera Rakvere–Haljala tee ääres Päides.
Kiiruskaamera Rakvere–Haljala tee ääres Päides. Foto: Ain Liiva

Eesti teede ääres olevad kiirus- ja foorikaamerad fikseerisid poole aastaga 152 917 rikkumist, neist 23 224 juunis.

Esimese kuue kuuga väljastas liiklusmenetlustalitus 152 917 trahviteadet foori- ja kiiruskaamerate tuvastatud rikkumiste kohta, ütles kolmapäeval BNS-ile politsei- ja piirivalveameti (PPA) juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo.

Mobiilsete kiiruskaamerte tuvastatud rikkumiste osas väljastas politsei kuue kuuga 104 510 ja Tallinna Kristiine ristmiku kaamerate tuvastatud rikkumiste osas 1745 trahviteadet.

«Politsei on möödunud aastaga võrreldes fikseerinud rohkem kiiruseületamisi,» rääkis Loigo. «Jätkuvalt fikseeritakse kõige suurem osa kiiruseületamisi mobiilsete kiiruskaameratega ning kuigi rikkumiste arv on eelmise aastaga võrreldes väikeses languses, pole selle põhjuseks korralikumad liiklejad, vaid põgenikekriisiga tegelemise tõttu vähenenud liiklusjärelevalve tööaeg. Kasutame mobiilseid kiiruskaameraid liikluse rahustamiseks võimalikult palju, kuid turvalisuse jaoks saab ka iga liikleja ise palju ära teha.»

Loigo märkis, et ilusad ilmad, kadunud koroonapiirangud ja alanud puhkuste aeg on pannud inimesed rohkem liikuma, mis tõstab ka liiklusõnnetusse sattumise tõenäosust. «Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter raskendab õnnetusse sattudes võimalikke vigastusi. Politsei paneb kõigile südamele, et piirkiirusel on mõte ja liikluses tasub olla ettevaatlik,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles