Täna algab Põrgupõhja retk 2022

BNS
Copy
Põrgupõhja retk
Põrgupõhja retk Foto: Kaitseliit

Täna algab metsavendadele ja metsavendlusele pühendatud militaarsugemetega jõukatsumine Põrgupõhja retk, kus kolme päeva jooksul panevad oma orienteerumis- ja üleelamisoskusi proovile kümme neljaliikmelist võistkonda.

Põrgupõhja retke legendi kohaselt moodustavad võistlejad võistluse ajaks üksiku metsavendade salga, kelle põhiülesandeks on kolme päeva jooksul liikuda varjatult ja etteantud ajagraafikus, läbides erinevaid kontrollposte ning täites nendes mitmesuguseid ülesandeid.

«Kuigi eelnevate nädalate põrgukuumus on meie jõukatsumise ajaks pisut järgi andnud, ei saa võistlejatel kindlasti lihtne olema,» lubas Põrgupõhja retke peakorraldaja Martin Andreller. Tema sõnul teevad võistluse osalejatele keeruliseks vastutegevus, mitmekesine kohalik loodus ning konkurents.

«Tänavuse võistluse eripäraks on väga tugevad võistkonnad, kelle hulgast valdav enamus on eelmistel Põrgupõhja retkedel jõudnud ka poodiumile,» selgitas Andreller. Samas on ta veendunud, et hea õnne ning korraliku ettevalmistusega võib ka eeskujuliku tulemuse teha, sõltumata varasemast kogemusest.

Põrgupõhja retke pikkus on linnulennult 70 kilomeetrit. Sõltuvalt piirkonnast asuvad retke kontrollpunktid rajal erinevates metsavendluse või Eesti keerulise lähiajalooga seotud objektidel või kohtades. Sellega meenutatakse ja mälestatakse võõra võimu vastu hakanud metsavendi ning tutvustatakse nii nende ajalugu kui Raplamaa ilusat loodust.

Põrgupõhja retke start antakse neljapäeva hommikul Eidaperes Kassivõllimäel. Lõpujooks, finišis ja autasustamine toimub laupäeval juuli pärastlõunal samuti Eidaperes Kassivõllimäel.

Põrgupõhja retke veab MTÜ Põrgupõhja Risti Selts, keda toetavad Eesti Endiste Metsavendade Liit, Raplamaa Arengufond, Kaitseliidu Kool, Kaitseliidu Pärnumaa Malev, Küberkaitseliit, Lokuta Vabatahtlik Tuletõrjeselts, Kehtna Vesi, Rapla Tarbijate Ühistu, Eesti Mälu Instituut, Naiskodukaitse, Kaitseliidu Rapla Malev, Kaitseliidu ajakiri Kaitse Kodu!.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles